Milli Gemi Girişimimiz MİLGEM'in İhracat Atağı Devam Ediyor!

2013 yılından itibaren Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı emrinde görev yapan, yerli kaynakların kullanımı ile dizayn ve inşa edilen "milli gemi" TCG Büyükada, STM tarafından Kuveyt’te yetkililere tanıtıldı. Detaylar haberimizde..

2013 yılından itibaren Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı emrinde görev yapan, yerli kaynakların kullanımı ile dizayn ve inşa edilen "milli gemi" TCG Büyükada, STM tarafından Kuveyt’te yetkililere tanıtıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı liderliğindeki MİLGEM projesi kapsamında inşa edilen, tasarım, donatım, tedarik yönetimi ve entegre lojistik destek hizmetleri STM tarafından yürütülen TCG Büyükada (F-512) gemisi, Körfez ülkeleri limanlarında Türk bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor. 18 Ocak-19 Nisan tarihleri arasında Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi’nde liman ziyaretleri ve eğitim faaliyetlerinde bulunan Büyükada korveti, Kuveyt’te büyük ilgi gördü. MİLGEM projesinin aynı zamanda ihracat yetkilisi de olan STM’den uzman bir ekibin eşlik ettiği gemimiz, Kuveyt Deniz Kuvvetleri’nden üst düzey yetkililere tanıtıldı.

Modern Sistemleriyle Göz Doldurdu

Türk Donanması’nın Arap Denizi ve bölge ülkelerine yaptığı planlı ziyarete, STM personeli de katıldı. STM ekibi, Kuveyt Deniz Kuvvetleri yetkililerine MİLGEM Projesi ve Büyükada Korveti hakkında tanıtıcı bilgiler vererek gemide bir sunum yaptı. Ayrıca STM ekibi eşliğinde Kuveyt Deniz Kuvvetleri personeli ile günlük seyir faaliyetleri yapılarak geminin savaş kabiliyetleri tanıtıldı. Korvetin teknik özellikleri, Kuveytli yetkililere uygulamalı olarak gösterildi. TCG Büyükada, askeri denizcilik ve savunma sanayi alanında büyük bir ihracat potansiyelinin olduğu Körfez ülkelerinde, sahip olduğu modern savaş sistemleri ile göz doldurmaya devam ediyor.

STM’ye Öncü Rol

STM, MİLGEM Projesi kapsamından inşa edilen TCG Büyükada ile TCG Heybeliada gemilerinin, platform inşa ve donatım malzemelerinin tedariki, dizayn hizmetleri, entegre lojistik destek hizmetleri sorumluluklarını aldı. STM, MİLGEM projesi ile yerli sanayi ve ihtiyaç makamları arasında bir arayüz oluşturacak şekilde yapılanmasını sürdürerek, denizaltı dahil olmak üzere askeri gemi inşa sanayileşmesi alanında etkin rol alabilen ve milli sanayiye bu yönde öncülük edebilen uzman bir kadro oluşturdu. Öte yandan 25 Temmuz 2014 tarihinde MİLGEM projesinin 3. ve 4. gemileri için de sözleşme imzalandı. STM bu projede ilk projedeki sorumluluklara ilave olarak geminin en önemli sistemlerinin başında gelen Ana Tahrik Sistemi Tedarik ve Entegrasyonu sorumluluklarını da üstlenmiş bulunuyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor