Darüşşafaka Girişimcilik Kulübü’nde bulunan yedi öğrenci, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Giriş Sınavı’nda ilk 120 sıralamasını kaçıran 121’inci öğrencinin eğitim ve öğretim masraflarını karşılamak amacıyla 120+1 adı altında kendi şirketlerini kurdular. Detaylar haberimizde..
Darüşşafaka Girişimcilik Kulübü’nde bulunan yedi öğrenci, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Giriş Sınavı’nda ilk 120 sıralamasını kaçıran 121’inci öğrencinin eğitim ve öğretim masraflarını karşılamak amacıyla 120+1 adı altında kendi şirketlerini kurdular. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılında kurulan şirket, özel tasarım mıknatıslı bağcık üretimi yapıyor.
‘‘Üretilen Bağcıklardan Bir Gelecek İnşa Etmek İstiyoruz’’
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 7 Mart Cumartesi günü gerçekleşen TurkishWin Genç Kadın Kariyer Günü’nde şirketlerini tanıtma fırsatı yakalayan Darüşşafaka Girişimcilik Kulübü öğrencileri kurdukları şirketin amacını şöyle anlatıyorlar: “Her yıl 5. sınıfa geçiş yapan 120 öğrenci Darüşşafaka’da eğitim görme hakkına sahip oluyor. 121’inci öğrenci ilk 120’ye giremediği için eğitim alma hakkını kaybediyor. Bu sebeple 121’inci öğrencinin eğitim ve öğretim masraflarını karşılamak için üretilen bağcıklardan elde edilecek kar ile bir gelecek inşa etmek istiyoruz.”
MEB onaylı şirket yetki belgesine sahip olan 120+1, çıktıkları bu yola 120+3’leri,+5’leri de dahil etmeyi hedefliyor.
120+1 Şirketini Kuran Öğrenciler ve Görevleri:
Tuğçe Uysal (11. Sınıf) Genel Müdür, Züleyha Çakır (11. Sınıf) Finans Müdürü, Şule Çetin (9. Sınıf) Pazarlama Müdürü, Ayşegül Türk (11. Sınıf) Halkla İlişkiler Müdürü, Zeynep Alemdağ ( 11. Sınıf) Üretim Müdürü, Umut Erdi Kurt (Üretim Müdür Yardımcısı), Belçin Koçkar (10. Sınıf) İnsan Kaynakları Müdürü ve Cansu Aydemir Girişimcilik Kulüp Öğretmeni.
Problem Neydi? Bunu Nasıl Çözdüler?
Girişimci öğrenciler, özel tasarım renkli mıknatıslı bağcıklar ile özellikle yatılı okulda okuyan küçük öğrencilerin ve aynı zamanda diğer tüm öğrencilerin bağcık bağlama problemini ortadan kaldırarak hızlı hareket edebilmelerini sağlamak ve zaman kaybetmemelerini engellemek istiyor. Vücut için tamamen sağlıklı mıknatıslı bağcıklar aynı zamanda kişinin istediği renk ve desende oluşturularak, kişiselleştirilebilir özelliğine de sahip.
Nasıl Kar Edecekler?
Öğrenciler hem hisse satışları yaparak, hem de bağcıkların sadece ayakkabı için değil aynı zamanda bileklik ve kolye için kullanılmasını sağlayarak satışlarını gerçekleştirecekler.
Darüşşafaka Eğitim Kurumları Giriş Sınavı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.darussafaka.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.
Haberimizi 5. sınıfa geçiş yapan öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.