Girişimcilikte "Önce Kadın" Projesi 10 Bin Kadına Gelir Kapısı!

Dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda Türkiye’de toplumsal gelişim ve dönüşümün öncüsü olmayı hedefleyen Vodafone, kadın istihdamının artırılmasına yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. Detaylar haberimizde..

Dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda Türkiye’de toplumsal gelişim ve dönüşümün öncüsü olmayı hedefleyen Vodafone, kadın istihdamının artırılmasına yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın” projesi ile 10 ilde 10.000 kadına girişimcilik ve teknoloji alanlarında eğitim verilerek el emeğinin kazanca dönüştürülmesi planlanıyor.

Nisan ayı itibariyle, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, ElazığEskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir ve Samsun’da önce 100 danışman öğretmen yetiştirilip, 10.000 kadına girişimcilik eğitimi verilecek.  

Kadınların sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmak için “Girişimcilikte Önce Kadın Projesi” başlıyor. Ürettiği ürünleri gelir getirici bir faaliyete dönüştürmek isteyen kadınları bilgi iletişim teknolojilerinin sunduğu imkânlarla tanıştırarak, kadınların ekonomik hayata katılımlarını ve girişimcilik kapasitelerini artırmak amacıyla T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (HBÖGM), Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) işbirliğiyle hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın” projesinin duyurusu, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı’nın katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantı ile yapıldı.

Proje kapsamında 10 ilde 100 danışman yoluyla 10.000 kadının, halk eğitim merkezlerinde bilgi iletişim teknolojileri ve girişimcilik üzerine eğitim almaları sağlanacak. Eğitim alan kadınlar, kendileri için özel olarak oluşturulan oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunarak, el emeklerini kazanca dönüştürebilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Kadınların sosyo-ekonomik olarak güçlendirilmesi düşüncesiyle hayata geçirilen ‘Ürün Satış Portalı’ndan daha fazla kadının yararlanmasını sağlamak amacıyla, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü iş birliğiyle kadınların ürettikleri el emeği ürünleri web üzerinden pazarlamaları için gerekli alt yapı oluşturulmuştur. Bu kapsamda halk eğitimi merkezlerinde yetiştirilen danışmanlar aracılığıyla kursiyerlere dijital ve mobil teknolojiler, pazarlama, mali yükümlülükler, iletişim becerileri ve girişimcilik konularında eğitimler gerçekleştirilecektir. 10 ilimizde başlatılan projenin daha sonra ülke geneline yaygınlaştırılması öngörülmektedir. Proje kapsamında yetiştirilen 100 danışman aracılığıyla 10.000 kadına girişimcilik konusunda eğitimler verilecek sonrasında başarılı kursiyer ve kurumlar ödüllendirilecektir. Proje özellikle ev hanımlarının aile yaşantılarından fedakârlık yapmadan ev ekonomilerine katkı sağlaması ve üreten kadınlarımıza yeni fırsatlar sunmak üzere yapılandırılmıştır. Ayrıca proje kadınların halk eğitimi merkezlerindeki ücretsiz eğitim fırsatlarını tanımasına öncülük ederek hayat boyu öğrenme faaliyetlerine kadınların katılımını desteklemektedir. Bu nedenle projenin geliştirilmesinde ve uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.”

Gökhan Öğüt: “10 Bin Kadının Emeği, Gelire Dönüşecek”

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, şu şekilde konuştu: “Türkiye’nin bölgesel ve küresel güç olma yolunda belirlediği hedeflerin gerçekleşmesi, kadınların ekonomiye aktif katılımının artırılmasına bağlı. Vodafone Türkiye olarak, bu inançla; kadınların üretime katılan, ekonomik ve sosyal yaşamda eşit, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olabilmeleri için üzerimize düşüne görevleri yerine getirmeye özen gösteriyoruz.

Dijital dönüşümde toplumsal değişimin ve gelişimin öncüsü olmak için gerçekleştirdiğimiz sosyal ve hizmet yatırımlarımızda kadınlar önemli bir yere sahip. Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında geliştirdiğimiz projelerin odağını da kadınlar oluşturuyor. Girişimcilikte Önce Kadın Projesi ile kadınlarımızın girişimcilik kapasitelerini farklı eğitim programları ile artırmayı ve el emeği göz nuru ürünlerinin satışını mobil iletişim ve internet teknolojilerinin sunduğu imkanlarla kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında ulaşmayı hedeflediğimiz 10.000 kadının alacağı teorik ve uygulamalı bilgilerin, hobi olarak başladıkları birçok çalışmayı gelir getirici bir faaliyete dönüştüreceğine ve kendi kişisel başarı hikayelerini oluşturacağına inanıyoruz.”

Girişimcilik ve Teknoloji Eğitimleri Verilecek

Projenin ilk aşamasında 100 danışman öğretmen, uzman eğitmenler tarafından, bilgi teknolojileri ve girişimcilik konularında eğitim alacak. Eğitimi tamamlayan öğretmenler, Nisan ayı itibariyle Ankara, Antalya Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir ve Samsun’da bulunan halk eğitim merkezlerinde 100’er kadına eş zamanlı olarak eğitim verecekler. Sertifikalı eğitim olarak tasarlanan ve Mayıs ayının sonuna kadar tamamlanması hedeflenen eğitimler; bilgi iletişim teknolojileri ve girişimcilik alanlarında uygulamaya yönelik, kolay anlaşılır ve kısa içerikler barındıracak. Eğitim alan kadınlar, proje kapsamında özel olarak oluşturulan oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunabilecek.

Başarılı Projeler Ödüllendirilecek

Eğitimler tamamlandıktan sonra ortaya çıkan projeler Girişimcilikte Önce Kadın Ödülleri kapsamında da değerlendirilecek. Başvuruların değerlendirilmesinde, katılımcıların proje öncesindeki durumları, projeyle yaşanan değişim, proje sonrasına yönelik beklentileri dikkate alınacak. Proje tarafı yetkililerinden oluşan danışma kurulu tarafından yapılacak değerlendirme sonucu en başarılı 5 kadına ödül verilecek. Birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye 5.000 TL ve iki kişiye jüri özel ödülü olarak 2.000 TL olmak üzere para ödülü verilecek. Ayrıca, 300 kadının KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden yararlanabilmeleri sağlanacak. Projeye dahil olan 10.000 kadının tamamı katılım sertifikası alacak.

“Girişimcilikte Önce Kadın Projesi” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.oncekadin.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi girişimci olmak isteyen kadın okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Remzi KURUL
Remzi KURUL
Merhabalar..
KOSGEB UGE Eğitmeni olarak Ankara ili Polatlı ilçesinde eğitimler veriyorum.
Kaınların e ticaret konusunda tecrübe kazanması ve bu alanda görünürlüğünü sağlaması için güzel bir çalışma.
Global dünyada yeniliklere açık bir proje.
Emeği geçen herkese kalpten teşekkürler.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor