"G20 Gelecek Dünya Gelecek Türkiye" Zirvesi Gebze’de Düzenlendi!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde düzenlenen G20 Dönem Başkanlığında Gelecek Dünya Gelecek Türkiye konferansının açılışı, Fikri Işık’ın yanı sıra seçkin akademisyenlerin ve iş dünyasından temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde düzenlenen G20 Dönem Başkanlığında Gelecek Dünya Gelecek Türkiye konferansının açılışı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yanı sıra seçkin akademisyenlerin ve iş dünyasından temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Okur, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Soba, AK Parti Kocaeli Milletvekili adayları Cemalettin Kaflı, Yalçın Coştur, GTO Başkanı Nail Çiler, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Gebzeliler katıldı.

Türkiye’nin dönem başkanlığını üstlendiği G20 Zirvesi’ne akademik katkı sunacağı Akademik 20’nin kuruluşunun da ilan edildiği konferansın açılış konuşmasını Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin yaptı. Bilgin’in ardından kürsüye çıkan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze’nin sanayi verilerine ilişkin katılımcılara bilgi verdi. Ülke ekonomisinin dinamosu olan Gebze’de G20 Zirvesi'ne akademik bir ışık tutacak ve katkı sunacak böylesine önemli akademik toplantının önemine değine GTO Başkanı Nail Çiler;Böylesine önemli bir toplantıyı Gebze’mizde düzenleyen Gebze Belediye Başkanımıza ve kentimize Gebze Teknik Üniversitesi’ni kazandırdıkları ve bilim vadisinin kazandıracakları için teşekkürlerimi huzurlarınızda iletmek isterim” dedi.

GTO Başkanı Çiler’in ardından selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker; “Bugün, Dünyamızın ve Türkiye’mizin geleceğine yönelik entelektüel anlamda bir beyin fırtınası yaşayacağımız önemli bir konferansa ev sahipliği yapıyoruz. Gebze Belediyemiz tarafından düzenlenen ve Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi ve SETA Vakfı ile çok değerli akademisyen ve hocalarımızın destek verdiği konferanslar dizimizin ilkine katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, konferansımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Köşker konuşmasının devamında şunları söyledi: “1999 yılında G-20’ye giren Türkiye’miz de, 2002 yılından itibaren gerçekleştirdiği atılımlar ve yakaladığı siyasi ve ekonomik istikrarla bugün platformun önemli aktörlerinden biri haline gelmiştir. Dünya siyasetinde artan ağırlığının bir yansıması olarak Türkiye’miz, G-20 2015 Dönem Başkanlığı’nı almayı başarmıştır. Burada özellikle vurgulamak gerekir ki, Türkiye’nin 2015 Dönem Başkanlığı ile G-20 Zirvesi ve G-20 toplantıları daha bir önem kazanmıştır. Zira Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve 2015 Dönem Başkanı Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, G-20’nin artık yeni bir misyona ve yeni bir vizyona ihtiyacı olduğunu açıkça ifade etmişlerdir. Türkiye, G-20 içinde gerçekten çok önemli bir misyon üstlenmiştir. Gelişmiş, gelişmekte olan ve en az gelişmiş ülkeler arasında, adeta bir köprü rolüne sahiptir. G-20’nin ilgilendiği ve dünya ölçeğinde gerek liderler ve gerekse de ekonomist, akademisyen ve devlet adamlarının çözüm aradığı küresel sorunların tamamı, sadece Gebze gibi büyük bir sanayi şehrini değil, tüm şehirlerimizi yakından ilgilendirmektedir. Gebze Türkiye sanayisinin önemli merkezlerinden biridir. Sayıları 2.500’ü aşan orta ve büyük ölçekte sanayi kuruluşu ilçemizde faaliyet gösteriyor. Gebze çevresinde 10 tane organize sanayi bölgesi var. Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşunun 87 tanesi; ikinci 500 büyük şirketin 42 tanesi Kocaeli’de bulunuyor. Dünyada ülkelerle birlikte şehirlerin de yarıştığı bir süreçten geçiyoruz. Elbette sanayide bir dünya şehri olan Gebze’yi yönetenler olarak; yol, asfalt park belediyeciliğini aşmak mecburiyetindeyiz.

Bugün artık küresel bir köy haline gelen dünyadaki gelişmeleri yakından izlemek ve şehrimizin geleceğine tesir edecek risk ve fırsatları zamanında görmek ve değerlendirmek durumundayız” diyen Köşker; “Bu bağlamda bizler, belediyeciliğe yüklediğimiz misyonun bir gereği olarak, dünya ekonomisinin geleceği, küresel sorunlar ve krizlerle ilgili önemli bir tartışma ve çözüm platformu olan G-20 Grubu’nun gündemini ve Türkiye’nin 2015 Dönem Başkanlığı ile ilgili çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Dünyanın Türkiye’nin öncülüğünde belirlenecek gündem ve politikaları tartışacağı G20 2015 Dönem Başkanlığı’na Gebze Belediyesi olarak büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede, bölgemizdeki sanayicilerimizin, işadamlarımızın, KOBİ’lerimizin, esnafımızın ve halkımızın dikkatini G-20 Zirvesi’ne çekmek amacıyla, “G20 Dönem Başkanlığı’nda Gelecek Dünya, Gelecek Türkiye” Projesi kapsamında, ilçemizde oldukça kapsamlı ve bir tam gün sürecek bir konferans düzenlemeye karar verdik. “Dünya Nereye Gidiyor?”, Dünya Ekonomisinin Geleceği” ve “Kapsayıcı Katılımcı Bir Dünya Mümkün mü?” konu başlıklarından oluşan ve üç oturumda gerçekleştireceğimiz konferansımıza ülkemizin önde gelen akademisyenleri ve entelektüelleri konuşmacı olarak katılmaktadırlar” dedi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu; “G20 kapsamında Gebze’de böyle bir buluşmaya tanıklık olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Küreselleşen ve beşten büyük olan dünyada Türkiye G20 dönem başkanlığı ile büyük bit katkı sunacaktır. Bizler büyük bir geçmişin temsilcileri olarak geleceği daha güzele taşıma noktasındayız. G20 üyesi olan ve ilk 10’a talip olan en büyük üretim gücü olan Türkiye daha da ilerisini istemekte. Kalkınmayı sadece ekonomik değil. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Güzeloğlu’nun ardından toplantıda bir konuşma yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise; “Üretim kalbi ve bilim ve teknoloji alanında da hızla ilerleyen Gebze’de böyle bir programda olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Gebze Belediyesi Başkanımıza ve diğer kurumlara teşekkür ediyorum. 2002’de Türkiye’de G20 konuşulmazken bugün G20 dönem başkanı. Bu büyük bir şan ve fırsat. Türkiye inanılmaz bir değişim ve dönüşüm başardı. Ülkemizin 12 yılda geçirdiği evrim ve başarı dünyanın gitmesi gerektiğini yeri gösteriyor. Geleceğin dünyasında gelir dağılımında adaletsizliğin son bulmasını istiyoruz. Üç temel başlığı öne çıkaracak. Kapsayıcılık, uygulama ve yatırım başlıklarında olacak” şeklinde konuştu.

Panelin açılış seremonisinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından katılımcı akademisyenlere sertifika ve çiçek takdim edildi. Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi.

G20 Gelecek Dünya Gelecek Türkiye Zirvesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz tr.wikipedia.org/wiki/G20 web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hürriyet kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor