Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programından Haberdar Mısınız?

TÜBİTAK 1515 Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı ile alanında öncül bilimsel ve teknolojik bilgi üreten ulusal/uluslararası kuruluşların Türkiye’de kuracağı Ar-Ge Laboratuvarlarının belirli giderleri geri ödemesiz (hibe) olarak desteklenecek. Detaylar haberimizde..

TÜBİTAK 1515 Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı ile alanında öncül bilimsel ve teknolojik bilgi üreten ulusal/uluslararası kuruluşların Türkiye’de kuracağı Ar-Ge Laboratuvarlarının belirli giderleri geri ödemesiz (hibe) olarak desteklenecek.

TÜBİTAK 1515 Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı'nın amacı, Türk bilim insanlarının araştırma niteliklerinin yükseltilmesi ve Ülkemizin belirli bilim ve teknoloji alanlarında küresel çekim merkezi olmasının sağlanması.

Belirtilen amaçlarla, alanında öncül bilimsel ve teknolojik bilgi üreten ulusal/uluslararası kuruluşların Türkiye’de kuracağı Ar-Ge Laboratuvarlarının belirli giderleri geri ödemesiz (hibe) olarak desteklenecek.

Alanında öncül bilimsel ve teknolojik bilgi üreten ulusal/uluslararası kuruluşların, geleceğin teknolojilerini geliştirmeye dönük bilimsel hedefler içeren ve değerlendirme sonucu TÜBİTAK tarafından kabul edilen araştırma programı kapsamında;

  • Yeni bilgiler üretilmesi ve uygulanması,
  • Bilimsel yorumların yapılması,
  • Güncel ve gelecekte karşılaşılması muhtemel teknolojik ve bilimsel problemlerin çözümüne yönelik çalışmalar yapılması,
  • Kavramsal doğrulama, yeni kuramsal çerçeveler oluşturulması

amaçlı temel ve/veya uygulamalı araştırmaya dayanan faaliyetlerinin desteklenmesi esas alınmakta.

Başvuru Koşulları

1515 Öncül Ar-Ge Laboratuvarları kapsamında, ülkemizde Ar-Ge Laboratuvarı kurmayı amaçlayan ve alanında önde gelen teknolojiler oluşturan firmaların, Türkiye’deki sermaye şirketi şeklindeki yapılanmaları başvuru yapabilir.

TÜBİTAK’a niyet beyanında bulunan ve kuruluşun bağlı olduğu ulusal veya uluslararası, alanında önde gelen teknolojiler oluşturan firmanın;

  • Son üç (3) yıldaki ortalama Ar-Ge yoğunluğunun en az %1 ve
  • Son üç (3) yıldaki net satış ortalamasının en az iki (2) milyar TL olması gerekiyor.

Yalnızca “Niyet beyanıTÜBİTAK tarafından uygun bulunan kuruluşların Türkiye’deki sermaye şirketi şeklindeki yapılanmaları başvuru formunu doldurarak başvuru yapabilir.

Kuruluş tek başına veya yurtdışından ya da Türkiye’den ortak(lar) bulmak suretiyle başvuru yapabilir. Ortak kuruluş(lar)un, başvuru yapabilecek kuruluş için aranılan kriterleri sağlaması zorunlu değil.

Destek Süresi, Türü, Oranı, Tutarı

Desteklenen Gider Kalemleri Ar-Ge Laboratuvarı destek süresi beş (5) yıl. Ancak bu süre Yürütme Komitesi kararı ve Başkanlık onayı ile en fazla beş (5) yıl daha uzatılabilir.

Program kapsamında desteklenen laboratuvarlar, destek süresi içerisinde geri ödemesiz (hibe) olarak desteklenir. Destek oranı, onaylanan ve destek kapsamına alınan Ar-Ge Laboratuvarı bütçesinin %75’idir ve bir takvim yılındaki destek tutarı 10 milyon TL’yi geçemez.

Başvuru Tarihleri

Başvurular sürekli açık ve yılın her günü TÜBİTAK'a yapılabiliyor.

TÜBİTAK 1515 Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek için www.tubitak.gov.tr web adresini ziyaret edebilir, başvuru işlemlerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

TÜBİTAK kaynaklı haberimizi ülkemizde Ar-Ge Laboratuvarı kurmayı amaçlayan ve alanında önde gelen teknolojiler oluşturan firmaların yöneticileri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor