Özel Güvenlikte Uzmanlaşmaya Avrupa Birliği Desteği

GÜSOD (Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği) ile Piri Reis Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği METPROM Projesi’ne Avrupa Komisyonu’ndan yaklaşık 367 bin Euro’luk destek geldi. Detaylar haberimizde..

GÜSOD (Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği) ile Piri Reis Üniversitesi’nin deniz liman güvenlik personelinin eğitilmesine ilişkin ortaklaşa gerçekleştirdiği METPROM Projesi, AB Komisyonu’na başvuran 25 proje arasında ilk sırada yer alarak, 275 bin Euro’su hibe olmak üzere yaklaşık 367 bin Euro’luk destek aldı.

Deniz limanlarında gemi trafiğinin oluşturduğu iç içe geçmiş güvenlik ihtiyaçlarını gidermeye yönelik olarak geliştirilen METPROM Projesi’nde deniz limanlarında görev alacak güvenlik personelinin eğitimleri artık simülasyon tabanlı modüllerle gerçekleştirilecek.

Life Long Learning Programı (LLP)’nin alt programı olan Leonardo Da Vinci Meslek Eğitim ve Öğretim Programı kapsamında yer alan projenin Türkiye’de uzman güvenlik görevlisi kavramının temel taşlarından biri olacağı düşünülüyor.

Avrupa Birliği standartlarını; uyumlu eğitim programları ile liman güvenliğine de taşımayı amaçlayan METPROM, ülkemizde en üst seviyede uygulanan Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenliği ISPS Code ile paralel olarak gerçekleştiriliyor.

Proje, Piri Reis Üniversitesi ve GÜSOD işbirliğinde, Boras Üniversitesi, Wismar Üniversitesi, STC Group ve World Maritime Üniversitesi desteğiyle gerçekleştiriliyor.

METPROM Projesi’nin final konferansında konuşan GÜSOD Başkanı Murat Kösereisoğlu; “Uzmanlaşma ve kualiderneğimiz en önemli öncelikleri arasında, dolayısıyla böylesine önemli bir projenin parçası olmaktan gurur duyuyoruz. METPROM Projesi başlangıçta derneğimizin de üyesi olduğu European Security Services (CoESS) önderliğinde başlamış ancak yapılan müracaat Avrupa Komisyonu tarafından yetersiz görülmüştü. Sonrasında Piri Reis Üniversitesi ve GÜSOD birlikteliği ile tekrarlanan müracaat ve özverili çalışma sonrası başarıyla sonuçlanmıştır. Bu süreçte özveriyle çalışan ve Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Sayın Oral ERDOĞAN’a, Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrdc. Doç. Dr. Sayın Taner ALBAYRAK’a ve GÜSOD Yönetim  Kurulu Üyemiz Sayın Oryal ÜNVER’e sektörümüz adına teşekkür ederim. Amacımız artan deniz trafiğinde liman güvenliğinde uzman personel yetiştirmektir. Bu bizim ülkemizde geleceği parlak olan özel güvenlik mesleğinin uzmanlaşma adına attığı ciddi adımlardan birisidir. Güvenli limanlar, güvenli yarınlar dileklerimizle” dedi.

GÜSOD (Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği) ve METPROM Projesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gusod.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi deniz liman güvenlik personelleri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor