"İşyeri Trendleri 2015" Raporu Açıklandı, Aile Dostu Şirketler Ön Planda!

Tüm dünyada binlerce kurum ve yüz binlerce çalışana yemek, temizlik, teknik bakım gibi birçok hizmet sunan Sodexo, hazırladığı İşyeri Trendleri Raporu 2015 ile iş dünyasının güncel trendlerini araştırdı. Detaylar haberimizde..

Tüm dünyada binlerce kurum ve yüz binlerce çalışana yemek, temizlik, teknik bakım gibi birçok hizmet sunan Sodexo, hazırladığı “Workplace Trends Report” ile iş dünyasının güncel trendlerini araştırdı. Rapora göre; aile yaşamını destekleyen ve kolaylaştıran şirketlerin çalışanları, iş – aile yaşamı ikileminde kaybolmuyor, daha sağlıklı ve mutlu bir profil çiziyor.

Sodexo, “Workplace Trends Report 2015” (İşyeri Trendleri Raporu 2015) ile global çapta iş dünyasının güncel trendlerini araştırdı. Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, iş dünyasında yaşam kalitesini yükseltmek ve kurumlarının verimliliğine katkı sağlamak adına rapordan önemli başlıkları açıklıyor.

Rapor’da, kurumların insan kaynakları politikalarında öne çıkmaya başlayan “aile dostu” şirketler kavramı ile birlikte çalışanların iş – aile yaşamı dengesine verilen destek önemli bir yer kaplıyor.

Teknolojinin yeni iş alanları ve çoklu kariyer imkânları yarattığı günümüz dünyasında özellikle ebeveynler, iş yaşamlarındaki kariyerlerinde ilerlerken, aile yaşamının getirdiği farklı roller ve sorumluluklar arasında sağlam bir denge kurmaya çalışıyor.

İş ve Aile Dengesi Bozulan Çalışanda Hem Fiziksel Hem de Ruhsal Sorunlar Baş Gösteriyor

Çalışma temposu nedeniyle kendine yeterince vakit ayıramayan, ailesine karşı bireysel sorumluluklarını yerine getirmediğini düşünen ebeveynler çeşitli sorunlarla yüzleşiyor. Bunların başında ise “iki kariyeri” arasındaki dengenin bozulmasından mutsuz olan çalışanın motivasyonunun azalması geliyor. Devamında ise uykusuzluk, depresyon gibi ciddi sorunlarla karşılaşılabiliyor.

Aile Dostu Şirket Çözümleri

Çalışanlarının iş – aile yaşamını dengelemesine destek veren şirketler bu konuda birçok insan kaynakları politikasını da hayata geçiriyor. Bunların başında ise çalışma alanı içerisinde bakım alanları, esnek çalışma saati/ yeri imkanı, uzaktan çalışma, yarı zamanlı çalışma, iki ebeveyn için de doğum izni uygulamaları, aile yaşamı dengesi koçluğu geliyor. Bununla birlikte aile dostu şirket kavramı şirket kültürleri içerisinde yerini almaya başlıyor. Bu anlamda gelişme sağlayan şirketler çalışanlar tarafından tercih ediliyor.

İş ve Aile Dengesini Sağlayabilen Çalışan İşini Seviyor

Workplace Trend Report 2015’e göre “aile dostu şirket” çalışanları, iş ve aile yaşamı dengesini kolayca sağlayabildiklerinden işlerine daha bağlı ve mutlu oluyorlar. Bununla birlikte bu şirketlerde çalışanların, sağlık sorunlarında ve devamsızlıklarında azalma, kuruma olan bağlılıklarında artış ve dolayısıyla işten ayrılma oranlarında düşüş gözlemleniyor.

Haberimizi işveren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor