birFİKRİNmiVAR? Yarışmasının 9. Sezon Kazananları Belli Oldu!

Yapımcılığını Fuat Sami’nin üstlendiği Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması birFİKRİNmiVAR? ekran hayatında 9. Sezonunu da tamamladı. 2 girişimci iddialı girişimleri ile büyük ödülün sahibi oldular. Detaylar haberimizde..

Yapımcılığını Fuat Sami’nin üstlendiği Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması birFİKRİNmiVAR? ekran hayatında 9. Sezonunu da tamamladı.

10. Sezon hazırlıklarına hız kesmeden başlayan birFİKRİNmiVAR? 360 TV ekranlarında başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmeye devam edecek. Yayın hayatına başladığı günden bu yana tam 30.000 girişimciye direkt olarak ulaşıp içlerinden milyon dolarlık başarı hikayeleri yaratan ve milyonlarca izleyiciye ulaşan “birFİKRİNmiVAR?”; yeni sponsorları ve yeni jüri üyeleri ile 10. sezonuna merhaba diyecek.

Binlerce başvurunun arasından iş fikirleri tek tek incelenerek ön elemelerden geçen girişimci adaylarına; program öncesinde verilen eğitim desteğinin yanı sıra, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ve KOSGEB’in desteği de sağlanmakta.

Ses getiren projelerin sunulduğu “birFİKRİNmiVAR?”, yayınlanan fikirlerle yurtdışındaki yatırımcıları da heyecanlandırıyor. Örneğin; geçen yılın kazananı olan “Hızlı Soğutma Cihazı” fikri bu yarışmayla fenomen olmuş ve 8 ülkeden yatırımcı bu projeye destek olmak istemiş.

Bu sezon ise VCR Eleme Makinaları projesi ile Serim Berke Yarar ve Kablosuz Enerji Transferi Projesi  ile Metin Ceylan isimli girişimler büyük ödülün sahibi olmaya hak kazandılar. Ayrıca daha yarışma bitmeden yatırımcılar ve milyonlarca liralık iş geliştirme fırsatları yakaladılar.

 "birFİKRİNmiVAR?" Yarışmasının Kazanan Girişimleri


VCR Eleme Makineleri

Yarışmaya İstanbul'dan katılarak finalist olmaya hak kazanan girişimci Serim Berke Yarar tarafından geliştirilen "VCR Eleme Makineleri" 1,000,000 microndan 20 microna kadar aynı eleme prensibini kullanarak çok verimli ve %60 enerji tasarrufuna varan elek makinesi olma özelliği taşıyor.


Kablosuz Enerji Transferi

Yarışmaya Afyon'dan katılarak finalist olmaya hak kazanan girişimci Metin Ceylan tarafından geliştirilen "Kablosuz Enerji Transferi" projesi ile enerji kablo olmadan kullanılan cihaza aktarılabiliyor. Belirli bir alanda üretilen elektirik kablosuz bir şekilde priz olmadan kullanılabiliyor. Bu proje ile telefonlar prizsiz şarj edilebiliyor. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz buradaki röportajımızı okuyabilirsiniz.


"birFİKRİNmiVAR?" Yarışmasının 10.Sezon Başvuruları Başladı

Birbirinden iddialı fikirlerle ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan, ekonomi ve iş dünyasının önemli katılımlarıyla girişimciliğe verdiği destek ile adından söz ettiren yarışma programı “birFİKRİNmiVAR?” 9. Sezonuyla ekranlara şimdilik bir soluk molası verdi. Ancak bu süreçte ‘bir fikrim var’ diyen herkese hayallerini gerçekleştirmek için başvuru sürecini devam ettiriyor.

Sizin de bir fikriniz varsa ve ‘icat çıkartmakta üstüme yoktur’ diyorsanız hemen www.birfikrinmivar.com adresinden başvurularınızı yapabilirsiniz.

Haberimizi iddialı fikirleri olan tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor