Üniversitelerarası Sosyal Sorumluluk Yarışması'nda Ödüller Verildi!

Kredi Kayıt Bürosu’nun hayata geçirdiği “Hayal Edin Gerçekleştirelim” Sosyal Sorumluluk Proje Yarışması'nın ikinci döneminde ödüller sahiplerini buldu. Detaylar Haberimizde.

Kredi Kayıt Bürosu’nun hayata geçirdiği “Hayal Edin Gerçekleştirelim Sosyal Sorumluluk Proje Yarışması'nın ikinci döneminde ödüller sahiplerini buldu.

Türkiye genelinde başta İstanbul, Denizli, Trabzon, İzmir, Ankara ve Antalya olmak üzere toplam 60 ilden 99 farklı üniversitenin ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin; çevre, eğitim, sağlık, spor, kültür-sanat ve toplumsal kategorilerinde toplam 560 proje başvurusu alındı.

Nisan ayında gerçekleştirilen jüri değerlendirme toplantısında 6 kategorideki 30 proje arasından jüri oyları ile belirlenen en başarılı 18 proje ödül almaya hak kazandı. 6 Mayıs 2015 tarihinde İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde, Facebook üzerinden sosyal medya oylaması ile seçilen projeye ‘Sosyal Medya Oylaması Birincilik Ödülü’, tüm kategoriler arasından en yüksek puanı alan projeye ‘Büyük Ödül’ ve her kategorinin “Birincilik”, “İkincilik” ve “Üçüncülük” ödülleri takdim edildi.

Kredi Kayıt Bürosu’nun ev sahipliğinde jüri üyeleri, öğrenciler, üniversitelerin rektör, dekan ve bölüm başkanları ile pek çok davetlinin de katılımıyla gerçekleşen Ödül Töreni’nde Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz; “Kredi Kayıt Bürosu olarak üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilincini ve toplumsal sorunlara duyarlılıklarını artırmak üzere hayata geçirdiğimiz ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’ sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışmasının bu yıl ikinci dönemini başarıyla sonlandırdık. Geçen yıla göre yaklaşık iki kat artan başvuru sayısı ile toplam 560 projeyi değerlendirdiğimizde ve yarışma sonucunda ortaya çıkan projeleri gördüğümüzde ne kadar doğru bir adım attığımızı bir kez daha görüyoruz. Bu projeye inanarak bize destek veren değerli jüri üyelerimize, üniversitelerimize, emeği geçen herkese ve bu güzel projeleri yaratan değerli gençlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

‘Büyük Ödül’ Sağlık Kategorisi Projesine Gitti

Jüri üyelerinden en yüksek oyu alan her kategoriden ilk üç projenin “Kategori Birinciliği”, “Kategori İkinciliği” ve “Kategori Üçüncülüğü” ödülü, kategori birincileri arasından en yüksek puanı alan projenin ‘Büyük Ödül’ü ve Facebook üzerinden gerçekleşen oylama ile seçilen Sosyal Medya birincisinin de ‘Sosyal Medya Oylaması Birincilik Ödülü’ ile taçlandığı Ödül Töreni’nde kazananlar ödüllerini jüri üyelerinin elinden aldı.

Yarışmada, “Büyük Ödül”ü jüriden en yüksek puanı alarak, Sağlık kategorisindeki ‘Sen Oradaysan Biz De Oradayız’ projesiyle Acıbadem Üniversitesi’nden Pırıl Yıldız ve Sılasu Arıkan kazandı. Proje sahipleri, 10.000 TL’lik büyük ödülün de sahibi oldu.

Çevre kategorisinde yer alan ‘Sosyal Medya Oylaması Birincilik Ödülü’ ise Ege Üniversitesi’nden Anıl Öndül, Selin Türkol ve Eda Yavuz‘un oluşturduğu ‘Makbuzunu At, Geleceğine Artı Kat’ projesine verildi. Proje sahipleri 5.000 TL’lik ödülü de almaya hak kazandı.

Her kategoride jüri üyelerinden en yüksek puanı alan kategori birincileri 5.000 TL’lik ödülün sahibi olurken, kategori ikincileri 3.000 TL ve kategori üçüncüleri 1.000 TL’lik para ödülünü kazandı.

Kategorinin Birincileri

Kategori Öğrenci Adı Üniversite Proje Adı
Çevre Kategorisi Cem Ilgazlı – Pelin Özkaya – Çağla Uysal Akdeniz Üniversitesi Hayat Enerji Dolsun
Eğitim Kategorisi Hicran Karahan – Akif Ulutaş Ege Üniversitesi Çocuklara Seçtikleri Kitapları Alıyoruz
Kültür-Sanat Kategorisi
Abdulkadir Temir Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Çocuklar Güzel Sanatlarla Büyüsün
Sağlık Kategorsi Pırıl Yıldız – Sılasu Arıkan Acıbadem Üniversitesi Sen Oradaysan Biz De Oradayız
Spor Kategorisi Mehmet Emin Alkan Fırat Üniversitesi Türk Sporuna Önem İleride Parlak Dönem
Toplumsal Kategorisi Ebru Ernez Marmara Üniversitesi Senin İçin Jetonları

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor