Türkiye'de Aileler İlkokulda Bilişim Eğitimi İstiyor!

Yapılan bir araştırma sonuçlarına göre; ailelerin yüzde 84,91’i ilkokulda bilişim eğitimi verilmesini isterken, yüzde 80,77’si çocuklarını gönderecekleri okulu seçerken bu alanda eğitim verilmesinin seçimlerini olumlu yönde etkileyeceğini belirtiyor. Detaylar haberimizde..

Çocukların ve gençlerin teknolojide kullanıcı olmaktan bir adım öteye geçmesi, ‘üretici’ olmayı öğrenmesi ve ebeveynlerin bu konuda bilgilendirilmesi amacıyla, Bilişim Zirvesi tarafından 23-24 Mayıs tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde, Türkiye’de bir ilk olarak "Çocuklar İçin Bilişim Zirvesi" gerçekleştiriliyor olacak.

Konuya dair mevcut durumu ve tercihleri ortaya koymak için yapılan araştırma sonuçlarına göre; ailelerin yüzde 84,91’i ilkokulda bilişim eğitimi verilmesini isterken, yüzde 80,77’si çocuklarını gönderecekleri okulu seçerken bu alanda eğitim verilmesinin seçimlerini olumlu yönde etkileyeceğini belirtiyor.

Türkiye’de bilgisayar kullanma yaşının 8’e, cep telefonu kullanma yaşının ise 10’a düştüğü günümüzde, çocukların teknoloji kullanımının onlar için bir avantaj mı yoksa tehlike mi olduğu sorusu akılları meşgul ediyor. Bilişim Zirvesi tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre ise; aileler teknoloji kullanımını çocukları için zararlı görmediği gibi, bilişim eğitiminin ilkokulda verilmesini istiyor. Araştırma sonucuna göre ailelerin yüzde 84,91’i çocuklarının teknoloji eğitimi almasını istiyor.

Ebeveynlerin katılımı ile yapılan araştırmada; ailelerin yüzde 59,26’sı çocuklarının teknoloji kullanımından memnun iken, ailelerin yüzde 80,77’si çocuklarını gönderecekleri okulu seçerken bilişim eğitimi verilmesinin seçimlerini olumlu yönde etkileyeceğini belirtiyor.

Araştırmaya katılan ebeveynlerin yüzde 45,45’i çocuklarının 5 ila 9 yaş arasında bilişim eğitimi alması gerektiğine inanıyor. Aynı şekilde ailelerin yüzde 62,50’si çocuklarının ilerde bilişim sektöründe çalışmasına sıcak bakıyor. Eğitimden sağlığa güvenlikten teknolojiye kadar 100’e yakın oturumun yer alacağı Çocuklar İçin Bilişim Zirvesi’nde ise tüm veriler ve daha fazlası konunun uzmanları tarafından ele alınacak.

Çocukların Tercihi Oyun ve Tablet

Araştırmaya göre çocuklar günde ortalama 2-3 saat teknoloji aletleri kullanıyor. Bunun yanı sıra çocukların cep telefonundan çok tablet kullandıkları görülüyor. Çocuklarda tablet kullanım oranı yüzde 89,90 iken, cep telefonu kullanımı yüzde 53,54’lük orana sahip. Bu oran taşınabilir bilgisayarlarda yüzde 49,49, masaüstü bilgisayarlarda yüzde 38,38 olarak görülüyor.

Teknoloji kullanım amacına bakıldığında ebeveynlerin en çok araştırma için çocukların ise oyun için teknolojiyi kullandığı görülüyor. Ailelerin yüzde 84,91’i araştırma, yüzde 82,08’i sosyal medya, yüzde 76,42’si gazete okumak için teknolojiden faydalanırken; çocukların yüzde 84,31’i oyun oynamak, yüzde 56,86’sı film izlemek, yüzde 50,98’ise eğitim amaçlı faydalanıyor.

Türkiye’de İlk Defa Çocuklar İçin Bilişim Zirvesi

Katılımcıların web sitesi üzerinden online kayıt oluşturarak ücretsiz katılım sağlayabilecekleri Çocuklar için Bilişim Zirvesi; eğitim, güvenlik, teknoloji, sağlık gibi ana kategorilerde de uzman konuşmacıların katılımları ile ailelere yeni bir bakış açısı sunacak. Geniş bir yerleşim alanında, çocukların ve gençlerin uygulamalı takım çalışmalarının, ebeveynler için 100’e yakın oturumun gerçekleşeceği etkinlik, “Teknolojiye Doğan Çocuklar” mottosuyla hayata geçirilecek.

Unutmayın, Türkiye’nin ilk "Çocuklar için Bilişim Zirvesi" etkinliği 23-24 Mayıs tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

Kapıları herkese açık olan Bilişim Zirvesi etkinliğine katılmak isteyen okurlarımız www.bzcocuk.com adresinde bulunan Online Kayıtformu doldurularak kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor