Her Ay 325 Bin Kişi e-Devlet'e Dahil Oluyor!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin yaptığı açıklamada, 2011 yılında yaklaşık 11 milyon civarında olan e-Devlet'i kullanıcılarının sayısının, 2014 sonunda 20 milyonu aştığını söyledi. Detaylar haberimizde..

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin yaptığı açıklamada,  2011 yılında yaklaşık 11 milyon civarında olan e-Devlet'i kullanıcılarının sayısının, 2014 sonunda 20 milyonu aştığını söyledi.

Bakan Bilgin, birçok kamu hizmetinin bilgisayar üzerinden alınabildiği e-Devlet uygulamasını kullanan sayısının son bir yılda yüzde 20 arttığını belirterek, "Her ay 325 bin kişi e-Devlet`e dahil oluyor" dedi.

"Yeni Türkiye" konseptinin en önemli ayaklarından birinin e-Devlet projesi olduğunu belirten Bilgin, kullanıcı sayısının artışından memnun olduklarını dile getirdi. Son 4 ayda e-Devlet Kapısı'na müracaat edenlerin, 1 milyon 634 bin 972 artışla 21 milyon 642 bin 222 kişiye çıktığına dikkati çeken Bilgin, "Her ay neredeyse 325 bin kişi şifre alarak e-Devlet sistemine dahil oldu" diye konuştu.

e-Devlet portalını kullananların sayısının son bir yılda yaklaşık 4 milyon kişi daha arttığına dikkati çeken Bilgin, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız kamu kurumlarına gitmeksizin evlerinde bilgisayarlarının başına geçerek devletten birçok hizmeti tek tuşla alabilmektedir. Biz artık devletimizi vatandaşımızın ayağına götürüyoruz. Bir yıl önce 133 kuruma ait 955 kalemde hizmet veriliyordu. Mayıs ayı itibarıyla kurum sayısını 175’e, hizmet kalemini ise bin 163’e çıkardık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde vatandaşın e-Devlet hizmetinden daha fazla yararlanmasını sağladık. Devlet de çok önemli ölçüde bürokratik yükten kurtuldu."

e-Devlet hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.turkiye.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

www.udhb.gov.tr kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor