"3D Baskı Teknolojileri Fuarı ve Konferansı", 12 Haziran'da Kapılarını Açıyor!

Kullanımı hemen her sektörde hızla artan üç boyutlu yazıcılar ve bunlarla yapılan çeşitli tasarımlara yönelik organize edilen “Üç Boyutlu Baskı Teknolojileri ve Endüstriyel Tasarım Fuarı”, 12 Haziran'da kapılarını açıyor. Detaylar haberimizde..

Kullanımı hemen her sektörde hızla artan üç boyutlu yazıcılar ve bunlarla yapılan çeşitli tasarımlara yönelik organize edilen “Üç Boyutlu Baskı Teknolojileri ve Endüstriyel Tasarım  Fuarı”, 12 Haziran'da kapılarını açıyor.

Kullanımı hemen her sektörde hızla artan üç boyutlu yazıcılar ve bunlarla yapılan çeşitli tasarımlara yönelik bir fuar organize edildi. Demos Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Aslan, makine üretimi, endüstriyel ve mimari tasarım, otomotiv, yapı işleri, aksesuar, tıp ve eğitim gibi alan-sektörler başta olmak üzere hemen hemen her sektörün üç boyutlu yazıcı teknolojileriyle tasarım yapmaya başladığını vurguladı.

Hüseyin Aslan, İstanbul'da 12 Haziran'da başlayacak “Üç Boyutlu Baskı Teknolojileri ve Endüstriyel Tasarım  Fuarı”yla hem teknoloji hem de tasarım yönünden ilgilileri bir araya getirmek istediklerini belirterek, “Demos fuarcılık olarak 12-13-14 Haziran 2015 tarihlerinde Harbiye Askeri Müze Salonlarında gerçekleşecek '3D Print Expo Turkey' bir çok yeni iş fırsatı ile yatırımcılarını konuk edecek. 3. Endüstri devrimini yakalamak isteyenleri bu fuara bekliyoruz. 3 boyut teknolojisi ile bir çok sektörde çok önemli değişiklikler olacak bu değişiklikleri anında görmek, yeni fırsatları yakalamak isteyenler '3 Boyutlu Baskı Teknolojileri ve Endüstriyel Tasarım Fuarı'nda bir araya gelecekler” dedi.  Aslan, fuarın aynı zamanda yeni iş fırsatlarını görmesi açısından da bir platform olmasını amaçladıklarını anlattı.

3 Boyutlu Yazıcılar Tanıtılacak, Tarayıcılar da Yer Alacak

Fuarda, üç boyutlu yazıcılar yanında, mimaride ve diğer alanlarda kullanılan üç boyutlu tarayıcılara yönelik de bir başlık açtıklarını kaydeden aslan, “Özellikle mimar ve mühendislerin ilgisini çekebilecek gelişmiş üç boyutlu tarayıcıları ile objeler de fuarda  yer alacak. Bu teknoloji ile binalar, fabrikalar gibi büyük ölçeklli mekanları tarayarak ölçeklendirme ve yeniden dekore etme anlamında ciddi kolaylıklar sağlanabiliyor” dedi.

Hüseyin Aslan Türkiye'de, üç boyutlu baskı teknolojileriyle ilgili faaliyet gösteren firma sayısının 150'ye yaklaştığını, fuara 100 dolayında firmanın katılım yapmasını hedeflediklerini vurguladı.

Aslan, fuar kapsamında tanınmış tasarımcı Deniz Karaşahin'in üç boyutlu yazıcı teknolojilerinin güncel kullanımı ve bununla sağlanan yeni iş fırsatlarına yönelik bir konferansının da organize edildiğini kaydetti.

Unutmayın, Demos Fuarcılık tarafından ikincisi düzenlenecek olan Üç Boyutlu Baskı Teknolojileri ve Endüstriyel Tasarım Fuarı 12-14 Haziran’da Harbiye Askeri Müze ve Kültür sitesinde kapılarını ziyaretçilere açacak. Yaklaşık 100 firmanın katılacağı fuar 12 ve 13 Haziran’da 10:00 – 20:00 saatleri arasında, 14 Haziran’da ise 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyerete açık olacak.

“Üç Boyutlu Baskı Teknolojileri ve Endüstriyel Tasarım  Fuarı” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.demosfuar.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Dünya kaynaklı haberimizi baskı teknolojilerinde faal olan veya 3D trendine ilgi duyan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor