YTÜ IEEE Yıldızlı Projeler Yarışması Finalistleri Belli Oldu!

Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü’nün altı senedir düzenlediği Yıldızlı Projeler Yarışması'nın yedincisi “Fikrini Geleceğe Taşı!” sloganıyla 25 Mayıs 2015 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü’nün altı senedir düzenlediği Yıldızlı Projeler Yarışması'nın yedincisi “Fikrini Geleceğe Taşı!” sloganıyla 25 Mayıs 2015 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

YTÜ Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi desteği ile yedincisi düzenlenen Yıldızlı Projeler Yarışması 2015’e 73 farklı üniversiteden 262 farklı proje başvurusu alındı. Geniş katılımın olduğu yarışmada değerlendirme kurulunun yaptığı değerlendirmeler sonucunda 4 kategoride 24 proje finale çıkmaya hak kazandı.

HAVELSAN, Makine Tanıtım Grubu, Etiya Bilgi Teknolojileri, Ziraat Teknoloji, Elginkan Vakfı, TET(Elektrik Elektronikve Hizmet İhracatçılar Birliği), Girişim Fabrikası, TÜMKON(Mimar ve Mühendisler Konfederasyonu) sponsorluklarında ve girişimcilik ekosisteminin önemli temsilcilerinden olan e-tohum ve Endeavor Türkiye desteğinde “Fikrini Geleceğe Taşı!” sloganıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nde 25 Mayıs 2015’te gerçekleşti.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in yanısıra HAVELSAN Genel Müdürü Sadık Yamaç, Elginkan Vakfı Genel Müdürü İlhan Üttü, YTÜ Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Bektaş, YTÜ Teknopark Genel Müdürü Mustafa Albayrak ve çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Final gününde projelerin değerlendirilmesi Sanayi ve Bilim Kurulu’nun işbirliğiyle yapıldı. Üniversitelerin gözde akademisyenlerinden oluşan Bilim Kurulu ve başarılı sanayicilerden oluşan Sanayi Kurulu sayesinde üniversite-sanayi işbirliği somutluk kazandı. Ayrıca Final Günü'nde melek yatırımcıların proje sahiplerini yakından takip edeceği bir ortam sağlandı.

Yıldızlı Projeler de kategori sistemi ile projeler kendi alanlarındaki projelerle yarıştı. Bilişimden makinaya; enerjiden sağlığa; elektrikten kimya ya her alandan projeler alanlarında uzman isimler tarafından objektif bir şekilde değerlendirildi.

Ön değerlendirmeyi geçen finalist projeler 23-24 Mayıs tarihinde girişimcilik ve sunum teknikleri hakkında 2 günlük bir eğitim aldılar. Proje sahiplerinin etkileyici sunumlarıyla başlayan final günü, Sanayi ve Bilim Kurulu’nun teker teker projeleri incelemelerinin ardından puanlamaların yapılmasıyla devam etti. Gün sonundaki ödül töreninde, dereceye giren proje ekiplerine ödülleri verilerek, kendilerine çeşitli iş birlikleri fırsatları sunuldu.

Yıldızlı Projeler Yarışması’nın kazananları ise YTÜ Teknopark bünyesinde yer alan Prototip atölyesi ve kuluçka merkezindeki ofisleri kullanma hakkı elde edecekler. Yarışmayı kazanan projeler YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin vereceği danışmanlık hizmeti sayesinde KOSGEB, TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi gibi teşviklerden yararlanabilecekler. Sürpriz ödüllerin de olduğu Yıldızlı Projeler Yarışması’nda her sene olduğu gibi bu sene de maddi destek verildi. Her kategorinin birincilerine 7.000 TL, ikincilerine 3.000 TL, üçüncülerine de 1.000 TL olmak üzere toplamda 44.000 lira ödül dağıtıldı. İngiltere Warwick Üniversitesi tarafından İnovasyon ve AR-GE eğitimi de verilen ödüller arasında.

Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü (YTÜ IEEE), kurulduğu günden bu yana mesleki ve teknik gelişmelere önem veren, gerçekleştirdiği etkinliklerle ekip ruhunun, takım çalışmasının ve liderliğin en güzel örneklerini sergileyen, düzenlediği organizasyonlarla mühendis adayları ve iş dünyası arasında köprü oluşturarak mühendislik yetkinliğinin artmasına olanak veren bir öğrenci topluluğu. Kulüp, vizyon sahibi üniversite öğrencilerini teşvik etmek ve onların çalışmalarına destek vermek amacıyla 2009 yılında ilki gerçekleştirilmiş olan “YILDIZLI PROJELER” proje yarışmasını düzenlemekte.

2015 Yıldızlı Projeler Yarışması’nın Kazananları

- Makine, Mekatronik, Robotik ve Otomasyon Kategorisi

Ödül Proje / Fikir Kazanan İsimler Üniversite
Birincilik ödülü Kümes hayvanları tarımı ve sağlığı
Savaş Koltuk - Emre Çağ - Burak Zeyrek
Fırat Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği
İkincilik ödülü Ultrasonik derinlik algılayıcılı lazer destekli tam otomatik asfalt yama makinesi
Ahmet Ersoy - Atıf Can Özdemir

-Erciyes Üniversitesi Makine Mühendisliği

-Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

Ücüncülük ödülü Ateş Böceği
Ramazan Taner Alkan - Emre Kaya - Sezgin Türk - Buğra Koçak
Hitit Üniversitesi M.Y.Ö. Otomotiv Bölümü

- Bilişim, Elektronik, Telekomünikasyon ve Yazılım Uygulamaları

Ödül Proje / Fikir Kazanan İsimler Üniversite
Birincilik ödülü Biyometrik sistemlerle akrabalık bağı tespiti
Eyüp Burak Ceyhan - Büşra Yılmaz - Kübra Cihangir - Seda Kurt

- Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

-Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

İkincilik ödülü Hiperspektral Kamera ile Otomatik Belge Sahteciliği Tespiti Burak Kelginoğlu
Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
Ücüncülük ödülü Fetal Kalp Atışlarının Kablosuz Görüntülenmesi ve Takibi (NST – Kardiyotokografi) Cihazı Geliştirilmesi Ozan Büyük - Anıl Eker
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

- Elektrik, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Verimliliği ve Kalitesi

Ödül Proje / Fikir Kazanan İsimler Üniversite
Birincilik ödülü Su tasarrufu cihazı
Enver Çağrı Yıldırım

Zirve Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

İkincilik ödülü Rüzgar Türbini Uygulamalarında Daimi Mıknatıslı Senkron generatör tasarımı
Furkan Burak Kantar - Hacı Dedecan - Yunus Denizhan
Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği
Ücüncülük ödülü Smart Bin (Akıllı çöp kutusu)
Sezer Güngör - Mustafa İrişik - Süleyman Usluer - Ahmet Atılgan
Düzce Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği

- Sağlık, Gıda, Biyoteknoloji, Kimya ve Malzeme Uygulamaları

Ödül Proje / Fikir Kazanan İsimler Üniversite
Birincilik ödülü The energy of food
Evrim Ünal

- İstanbul Üniversitesi Gıda Mühendisliği

İkincilik ödülü Sıvı Zırh Teknolojisi
Seda Kol - Buket Taşpınar - Cihan Erarslan
İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
Ücüncülük ödülü Gömülü fiberoptik sensörler ile kompozit malzemelerin ömür analizi
Çağatay Yılmaz - Erdem Akay İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği

Yıldızlı Projeler Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.elektrikport.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor