Aldığınız e-posta Başına Size Para Ödeten Bir Girişim: Wrte.io!

Giderek yaygınlaşan istenmeyen elektronik posta sorununa ABD'de bir şirketten devrim niteliğinde çözüm geldi: Artık şirketler size e-posta atabilmek için para ödemek zorunda kalacak. Detaylar haberimizde..

Giderek yaygınlaşan istenmeyen elektronik posta sorununa ABD'de bir şirketten devrim niteliğinde çözüm geldi: Artık şirketler size e-posta atabilmek için para ödemek zorunda kalacak.

İnternetin ilk kullanılmaya başlandığı yıllarda elektronik postalar, devrimsel nitelikler taşıyan geleceğin iletişim aracı olarak gösterildi. Ne var ki sonrasında şirketler elektronik postaları bir reklam alanı olarak görmeye başladı ve elektronik postalar gerçek kullanım aracı olan haberleşmenin dışına kaydı. Bu iletişimin giderek rayından çıktığını gören bir girişimci, kullanıcılara gelen istenmeyen elektronik postalarla baş etmenin dahiyane bir yolunu bulmuş.

www.wrte.io adresinden sunulan hizmet, isteyen belli kişilere elektronik posta gönderimini paralı hale getiriyor. Ayda 1 dolar Buna göre örneğin bir gazeteci ya da tanınmış bir kişiye elektronik posta göndermek istendiğinde sistem bir mesaj veriyor: "Eğer o kişiye elektronik posta göndermek istiyorsanız lütfen para yatırınız." Eğer para yatırılmazsa göndericinin elektronik postası istenen kişiye ulaşmıyor.

Sisteme adiniz@wrte.io gibi bir elektronik posta adresi alarak ücretsiz bir kurulumla dahil olunabiliyor. Ancak kendi alan adı ve ismini kullanmak isteyenlere yönelik hizmet veriliyor. Sisteme tanımlanan alan adı ve elektronik posta adresi için ayda 1 dolarlık bir ücret vermek gerekiyor. Elektronik postayı parayla göndermek isteyenler istedikleri takdirde kredi kartı, isterlerse de farklı yüksek güvenlikli elektronik ödeme sistemleri kullanabiliyor. Kullanıcılara elektronik posta gönderebilmek için para verenlerin ödedikleri, istendiği zaman topluca hesaplara yatırılıyor. Ancak eğer istenirse bu ücretler farklı yardım kuruluşlarına bağış olarak da aktarılabiliyor.

Elektronik posta gönderimini paralı hale getiren hizmet hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.wrte.io web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yurt Gazetesi kaynaklı haberimizi istenmeyen e-postalardan şikayetçi olan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.165 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Girişimci Trendleri
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor