Bilişim Sektörüne Yönelik Yeni Bir İK Girişimi: Kariro!

Türkiye’nin ilk ve tek bilişim alanı uzman, stajyer ve yeni mezun iş arayanlarına özel kariyer sitesi kariro.com yayına başladı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin ilk ve tek bilişim alanı uzman, stajyer ve yeni mezun iş arayanlarına özel kariyer sitesi kariro.com yayına başladı.

Özellikle gelişen teknoloji ve sosyal medya ilgisi dünyanın en büyük sorunlarından biri olan işsizliğe nasıl bir çözüm sağlayabilir düşüncesi ile hayata geçen kariro.com projesi; bilişim alanındaki işsizler, işini değiştirmek isteyenler, staj arayanlar, yeni mezun öğrenciler ile işverenlere büyük kolaylık sunuyor.

İş arayan adaylar sitede bulunan takip et sistemine, nasıl bir iş aradığını belirten kriterlerini giriyor, adayın kriterlerine uygun ilanlar, adayın anasayfasında tıpki Twitter’daki takip et mantığında gibi listeleniyor. Böylece adaylar site içinde saatlerce iş aramıyor.

Ayrıca adayların en çok şikayet ettiği uzun özgeçmiş doldurma, site reklamları ve karmaşık site içeriği bu yeni startup girişiminde bulunmuyor.

Site ayrıca işverenler için de devrim niteliğinde bir yeniliğe imza atıyor. Özellikle yeni girişimci, kobi gibi işverenlerin yüksek fiyatlardan şikayetçi olduğu iş ilanı verme derdine de son veren Kariro.com başvuru başına ödeme sistemini geliştirmiştir. İşverenler iş ilanı vermek için ücret ödemiyorlar. Sadece iş ilanlarına başvuru aldıkça ücret edeyerek yüksek iş ilanı yükünden kurtulmuş oluyorlar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kariro.com Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Müdürü Serkan Hacıömeroğlu; özellikle bilişimci gençler başta olmak üzere bilişim alanı ile ilgilenen herkesin rahatça iş bulmaları ve bilişim alanında aday arayan firmaların ise rahatça iş ilanı vermeleri için yola çıktıklarını ve her iki tarafında bu arayışlarını kolayca sonlandırmalarını hedeflediklerini belirtiyor. Bilinen kariyer sitelerinden tamamen farklı bir yapıda hayata koydukları bu yeni startup girişimi ile sektöre farklı bir boyut kazandırmayı hedeflediklerini belirten Hacıömeroğlu, firmaların iş ilanı vermek için ciddi maliyetlere girmesine, iş arayanların ise iş bulmak için saatlerce iş aramalarına gerek olmadığını sözlerine ekliyor.

"Kariro.com ile bilişimin kariyer markası" ve "Takip et bilişimde kariyer ayağına gelsin" sloganları ile yola çıkan kariro.com sosyal medya duruşunu kariyer sektörüne uyarlayarak hayatımıza iş ve eleman bulma konusunda kolaylıklar eklemek istiyor.

Kariro.com hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kariro.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi bilişim sektörüne yönelik iş arayışı içerisinde olan okurlarımız ile işveren girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor