Şehir Sosyal Girişimcilik Okulu İlk Mezunlarını Verdi!

ŞEHİR Girişimcilik Sistemi'nin bir yapı taşı olarak kurgulanan ve ŞEHİR Teknoloji Transfer Ofisi ve Kuluçka Merkezi incuba.city tarafından organize edilen Sosyal Girişimcilik Okulu, 2015 Bahar döneminde 6 haftalık yoğun bir eğitim sonunda ilk mezunlarını verdi. Detaylar haberimizde..

Şehir Girişimcilik Sistemi'nin bir yapı taşı olarak kurgulanan ve Şehir Teknoloji Transfer Ofisi ve Kuluçka Merkezi incuba.city tarafından organize edilen Sosyal Girişimcilik Okulu, 2015 Bahar döneminde 6 haftalık yoğun bir eğitim sonunda ilk mezunlarını verdi.

32 öğrenci ile başlayan programı toplam 13 öğrenci başarıyla tamamlayarak Başarı Sertifikaları’nı İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ademoğlu'ndan aldılar.

Sosyal Girişimcilik Okulu’na katılan öğrenciler sosyal girişimciliğin temelleri, sorun tespiti ve çözümü, liderlik, çözüm tasarımı, sosyal değişim, sosyal girişimlerde iş modeli kanvası ve finans kaynaklarına erişim, sunum teknikleri ve hazırlığı, sosyal etki ölçümü gibi temel bilgiler edindiler. Girişimcilik gurusu Steve Blank ve ekibinin geliştirdiği ve tüm dünyada yaygın olarak kullanılan "Lean LaunchPad Methodology" - Yalın Girişim Metodu çerçevesinde gerçekleşen oturumlar sonuda her hafta önceden belirlenen kilometre taşlarına erişmeyi hedefleyen ve her biri önemli bir sosyal problemi çözmeyi amaçlayan projeler geliştirildi.

Haziran 2015 tarihinde İstanbul Şehir Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren incuba.city, "Şehir Girişimcilik Okulu" isimli projesiyle TÜBİTAK 1601 - Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması ve Yürütülmesi 2015 Yılı Çağrısı'nı kazanarak 36 ay boyunca destek almayı başardı. İlk program 2015-2016 Sonbahar döneminde ŞEHİR öğrencileri ve akademisyenleri için açılacak. Sosyal Girişimcilik Okulu, bu sertifika programı ile birleştirilecek, ve her dönem gelişen bir içerikle tekrarlanarak İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencileri arasında sosyal girişimcilik kültürünün yayılmasını sağlayacak. Program başvuruları yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde açılıyor.

incuba.city hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.incuba.city web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor