Türkiye İlk Kez Cannes Lions’dan Ödülle Döndü!

Bu yıl 62.si düzenlenen Cannes Lions 2015, uzun bir haftayı geride bırakarak tamamlandı. Türkiye bu yıl ilk kez Cannes Lions’dan “Grand Prix” büyük ödülÜ İle döndü.Detaylar haberimizde..

Bu yıl 62.si düzenlenen Cannes Lions 2015, uzun bir haftayı geride bırakarak tamamlandı. Türkiye bu yıl ilk kez Cannes Lions’dan “Grand Prix” büyük ödülÜ İle döndü.

Festivale 90 ülkeden 13.500 kişi katıldı ve 17 farklı kategoride ödül verildi. Bu yıl festivalde sosyal işler daha fazla onurlandırıldı ve önemsendi. Yeni ‘Glass Lions’ kategorisiyle Kadın Hakları’nın öne çıkması da bunun önemli göstergesi oldu.

Data, teknoloji ve fikirlerin ödüllendirildiği ilk kez gerçekleştirilen “Lions Innovation Festivali” Cannes’daki en büyük gelişme olarak değerlendirildi.

Türk reklamcılar bu yıl Cannes’da 37.400 çalışmanın katıldığı dev bir ortamda büyük başarı elde ederek  1 Grand Prix1 Altın, 2 Gümüş ve 9 Bronz olmak üzere toplam 13 Aslan kazandı. Ayrıca 23 çalışma kısa listeye kalarak finalist sertifikası aldı.

Medya dalında, kadına şiddete dur diyen "Vodafone Kırmızı Işık Aplikasyonu" ile Grand Prix alan Y&R Team Red, Mindshare, Random Works ve Vodafone Türkiye’yi gururlandırdı. Aynı kampanya 4 farklı kategoride 1’i Altın olmak üzere 7 Aslan kazandı.

Samsung “Duyan eller” Projesi ile Leo Burnett İstanbul, Promo ve PR dalında 2 Bronz Aslan, Y&R Arçelik ile Outdoor kategorisinde  2 Bronz Aslan kampanya, Havas Worldwide İstanbul, Durex reklamı ile Outdoor kategorisinde 2 Bronz Aslan kampanya, Tribal Worldwide İstanbul, İş Bankası Digital bankacılık kampanyası ile  Outdoor kategorisinde 3 Bronz Aslan kampanya, Concept İstanbul, Şekerbank kampanyası ile outdoor kategorisinde Bronz Aslan kazandılar.

Cannes Lions hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.canneslions.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor