Girişimler ve Yatırımlar İçin Dijital Analiz Platformu: Startups Watch

Dijital girişim ve yatırım analiz platformu "Startups.watch", girişimciler için yol haritası olmayı hedefliyor. Bankalararası Kart Merkezi de Türkiye de bir ilk olan platforma destek veriyor. Detaylar haberimizde..

Dijital girişim ve yatırım analiz platformu "Startups.watch", girişimciler için yol haritası olmayı hedefliyor. Bankalararası Kart Merkezi de Türkiye de bir ilk olan platforma destek veriyor.

Serkan Ünsal, ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Bilgi Üniversitesi İşletme yüksek lisansı sonrası Ericsson ve Turkcell’de ürün yönetimi ve iş geliştirme gibi çeşitli pozisyonlarda çalıştı. 2010 yılında kurduğu Dakick.com girişimi 2014 yılında Turkcell tarafından satın alındı. Ünsal, bu yıl Startups.watch’u kurdu.

Startups.watch, Türkiye’nin ilk dijital girişim ve yatırım analiz platformu olarak hayata geçti. Girişimciler için yol haritası olmayı hedefleyen Startups.watch; yatırımcıların, iş geliştirme uzmanlarının ve girişimcilerinin, girişim ekosistemindeki paydaşlarla ilgili son 5 yılda oluşturdukları tüm analizlerini barındırıyor.

4 Binden Fazla Giriş

Startups.watch üzerinde yer alan bir girişimin web trafiğine, mobil uygulama indirilme oranlarına, sosyal medya performanslarına tek bir ekran üzerinden ulaşılabiliyor. Keza girişimin kurucularını, ne zaman kurulduğunu gibi bilgilere de yer veriliyor. Şu anda sistemde 4 binden fazla girişim ve bu girişimlerin kurucularına dair bilgiler yer alıyor.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) hızlı büyüyen dijital girişimcilik ekosistemin gelişimine ve paydaşlarına daha fazla katkı sunabilmek için projeye destek oldu. Startups.watch platformu sayesinde üyeler teknoloji tabanlı girişimleri, fimaları  takip edebilecek, web trafiği, mobil uygulama indirilme oranları, sosyal medya performansları gibi bilgilere sahip olabilecek.

Bilgi Havuzu Olacak

Startups.watch platformu kurucusu Serkan Ünsal, dijital girişimciliğin dünyada ve Türkiye’de geçmişe göre çok fazla kişiyi etki alanına aldığını söyledi.Bilgi havuzu olacak, şöyle konuştu:

“Geleneksel girişimciliğin olmazsa olmazları tuğla ve harç dönemi artık yerini akıl ve fikir işlerine bırakıyor.Gelişime bu denli açık olan ve girişimci sayısının her geçen yıl arttığı dijital mecranın bir bilgi havuzunun olması gerektiğini düşündük. BKM’nin de destekleriyle bu platformu hayata geçirdik. Startups.watch bir bilgi havuzu. Akıl-fikir yatırımlarının verileri bu platformda toplanıyor.”

5 Ayda 23’ü Yatırım Aldı, 8’i Satıldı

Serkan Ünsal’ın verdiği bilgilere göre; son 5 yılda her 400 civarı dijital girişim lanse ediliyor. Her yıl 50 dijital girişime yatırım yapılıyor. 25 civarında dijital girişim büyük firmalar veya yabancı firmalar tarafından satın alınıyor.  Son 2 yılda Hazine tarafından onaylanan 10’u aşkın melek yatırım ağı sayesinde yatırımların 2015 ve 2016’da katlanması bekleniyor. 2015 yılının ilk 5 ayında 106 dijital girişim kurulmuş, 23 girişim yatırım almış, 8 tanesi satın alınmış.

5 Yıllık Analizleri Barındırıyor

BKM Genel Müdürü Soner Canko ise, projenin özellikle dijital mecrada yatırım yapmak isteyenler açısından son derece faydalı bir araç olduğunu söyledi. Canko, “Türkiye’de bir ilk olan  Startups.watch, girişim ekosistemindeki paydaşlarla ilgili son 5 yılda oluşturulan tüm analizleri bünyesinde barındırıyor. Bu analizlerin, özellikle dijital mecrada yatırım yapmak isteyenlere ışık tutacağına; geleceğini ve yatırımlarını şekillendirmek isteyenlere yol göstereceğine inanıyorum. Girişimcilik konusunda her geçen gün ileri giden Türkiye, bu projeyle daha da hız kazanacak.” dedi.

Startups.watch hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.startups.watch web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi dijital girişimleri bulunan girişimcilerimiz veya dijital girişimlere yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor