Markalaşmayı Hedefleyen KOBİ'lere 45,4 Milyon Lira Destek Geliyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kurumsallaşmak ve markalaşmak isteyen KOBİ'ler için hazırlanan programların ilk çağrısının sonuçlandığını belirterek, bu kapsamda desteklenmesine karar verilen 902 projeye KOSGEB olarak 45,4 milyon lira destek vereceklerini bildirdi. Detaylar haberimizde

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kurumsallaşmak ve markalaşmak isteyen KOBİ'ler için hazırlanan programların ilk çağrısının sonuçlandığını belirterek, bu kapsamda desteklenmesine karar verilen 902 projeye KOSGEB olarak 45,4 milyon lira destek vereceklerini bildirdi.

Işık, KOBİ Proje Destek Programı kapsamında iki önemli başlıkta çağrıya çıktıklarını hatırlattı. Kurumsallaşmak ve markalaşmak isteyen KOBİ'ler için hazırlanılan programların ilk çağrısının sonuçlandığını ifade eden Işık, kurumsallaşma başlığında bin 559, markalaşma başlığında ise 786 olmak üzere toplam 2 bin 345 proje başvurusu alındığını kaydetti.

Yapılan ön değerlendirme sonucunda, 2 bin 345 projenin bin 20'sinin 50 ve üzeri puan alarak Kurul değerlendirme aşamasına geçtiğini aktaran Işık, yapılan çalışma sonunda 902 projenin desteklenmesine karar verildiğini bildirdi. Bakan Işık, kurumsallaşma başlığında 687, markalaşma başlığında ise 215 projeye destek sağlanacağını söyledi.

902 Projeye 45,4 Milyon Lira Destek

KOSGEB kurullarınca yapılan değerlendirmeler neticesinde, 902 projenin bütçe maliyetlerinin 85,7 milyon lira olarak belirlendiğini aktaran Işık, şunları kaydetti:

"Söz konusu projelere KOSGEB olarak 45,4 milyon lira destek vereceğiz. Sayın Başbakanımız en son KOSGEB'in gelenekselleşen KOBİ ve girişimcilik ödül töreninde talimatları olmuştu. Biz de bunun üzerine harekete geçerek, kurumsallaşmak ve markalaşmak isteyen KOBİ'lere verilecek destek miktarını 50 milyon liradan 100 milyon liraya çıkarmıştık. İlk çağrı sonucunda bunun hemen hemen yarısını vermiş olacağız. Çıkacağımız ikinci çağrıda da bu bütçenin tamamını KOBİ'lerimize vermeyi istiyoruz."

www.sanayi.gov.tr kaynaklı haberimizi destek bekleyen kobilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor