Girişimci İş Adamları Vakfı, DEİK'e Kurucu Kuruluş Statüsünde Üye Oldu!

Girişimci İşadamları Vakfı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'na (DEİK) kurucu kuruluş statüsü'nde üye oldu. Detaylar haberimizde..

Ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin önemli kurumlarından Girişimci İş Adamları Vakfı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'na (DEİK) kurucu kuruluş statüsü'nde üye oldu.

Girişimci İş Adamları Vakfı'nın Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’na yapmış olduğu “DEİK - Kurucu Kuruluş” Statüsündeki Üye olma müracaatı, "T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından 21.07.2015 Tarih  ve 14545167-724.01.03-90141Sayılı DEİK Kurucu Kuruluşları Konulu" bildirisi ile uygun görülmüş.

GİV, bundan sonraki süreçte DEİK bünyesindeki yapılacak tüm faaliyet ve aktivitelerde etkin rol alacak ve ülkemiz girişimcilik ekosistemi ve global girişimcilerimiz için daha faydalı çalışmalar içinde bulunmaya devam edecek.

Girişimci İş Adamları Vakfı; ülke ekonomisinin gelişimine, Girişimcilik ile ilgili farkındalık meydana getirecek faaliyetler yapmaya yoğun bir şekilde devam ediyor. Ayrıca Ocak ayında kurduğu Bahariye Melek Yatırım Ağı (BBA)'nın yanı sıra yaptığı 5 yatırımla çalışmalarına da devam ediyor.

Girişimci İş Adamları Vakfı Hakkında

Girişimci İş Adamları Vakfı, Türkiye genelinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren işadamlarının koordinasyonu ve iş birliğini sağlamak ve Türkiye'yi ilgilendiren her türlü mesele ile ilgili incelemelerde bulunarak çözüm önerileri sunmak amacıyla 10 Ekim 1996'da kurulmuş. GİV hakkında detaylı bilgi için bu tanıtım makalemizi okuyabilir, aşağıdaki tanıtım videosunu izeleyebilirsiniz.

DEİK Hakkında

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk özel sektörünün dış ticaret, uluslararası yatırımlar, hizmetler, müteahhitlik ve lojistik başta olmak üzere,  dış ekonomik ilişkilerini yürütme, bu bağlamda yurt içi ve dışı yatırım imkânlarını araştırma, Türkiye’nin ihracatını artırmaya katkı sağlama ve benzeri iş geliştirme çalışmalarını koordine etmekle görevli. Bu amaçla 1986 yılında kurulan DEİK, 11 Eylül 2014’de çıkarılan 6552 sayılı kanunla yeni bir yapıya kavuşmuş, daha da güçlendirilerek “Türk özel sektörünün dış ekonomik ilişkilerini yürütme” görevini tamamıyla üstlenmiş. Mayıs 2015 tarihi itibarıyla DEİK’in 99 kurucu kuruluşu, 127 iş konseyi ve bu konseyleri oluşturan 900’e yakın üye firması ve üye firmalarının da DEİK bünyesinde 2000’e yakın temsilcisi bulunmakta.

GİV hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.giv.org.tr web adresini, DEİK hakkında daha detaylı bilgi edinmek için ise www.deik.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi global girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor