Bursalı Girişimciden Ev Hanımlarına Yarı Zamanlı SGK’lı İş Modeli!

Bursalı girişimci Mustafa Salkım geliştirdiği yarı zamanlı iş modeli ile yüzlerce ev hanımına SGK güvencesinde iş imkanı sağlıyor. Detaylar haberimizde..

Bursalı girişimci Mustafa Salkım geliştirdiği yarı zamanlı iş modeli ile yüzlerce ev hanımına SGK güvencesinde iş imkanı sağlıyor.

TÜİK istatistiklerine göre Türkiye'de 14.7 milyon ev hanımı var. Türkiye’de iş gücüne dahil olmayan 29 milyon kişinin neredeyse yüzde 50’sini oluşturan ev hanımları için yarı zamanlı iş modeli geliştiren Bursalı girişimci Mustafa Salkım, 3 yıldır uyguladığı sistemle 300’den fazla ev hanımına SGK güvencesinde yarı zamanlı iş imkanı sağlıyor. Türkiye’de ilk defa uygulanan sistemle otomotivden tekstile, cateringten hizmet ve sağlığa kadar onlarca sektör yarı zamanlı iş modelinden faydalanıyor.

Bursa’da yıllardır çalıştığı kurumsal bir firmada muhasebe ve finans bölümünde çalışan Mustafa Salkım, evlenme, çocuk ve yaşlı bakımı gibi sebeplerle işten ayrılan kadınları yeniden istihdama kazandırılması için yarı zamanlı iş modeli geliştirdi. Kendi kurduğu Azad İşgücü Personel Destek Firması ile saatlik personel kiralama sistemi geliştiren Salkım şunları söyledi, “Türkiye’de 14 milyon civarında ev hanımı var. Hepsi bir şekilde çalışmak, aile bütçesine katkıda bulunmak istiyor fakat çeşitli nedenle bunu gerçekleştiremiyorlar. Bugün 300’den fazla ev hanımı bizim kurduğumuz yöntemle hem aile bütçesine katkıda bulunuyor hem de SGK ile tanışarak devlet güvencesi altına giriyorlar.” dedi.

Sosyal Kalkınma Modeli

Yaklaşık 3 yıldır faaliyette olduklarını ifade eden Azad İşgücü Genel Müdürü Mustafa Salkım, “Bursa’da onlarca sektörden kurumsal firmaların yanında resmi kurumlara da hizmet veriyoruz. Çalıştığımız kurumlar kurduğumuz sistemden dolayı bizlere teşekkür ediyor. Aynı şekilde ev hanımları da bu uygulamadan memnun. Onları servisle evinden alıyor, iş bitiminde yine servisle evlerine bırakıyoruz. Tam zamanlı çalışan personel gibi her türlü imkâna sahipler. Devletimizin ev hanımlarına istihdam ve sosyal güvence sağlamak için çalışmalar yaptığı bir dönemde biz de özel sektör olarak ülkemizin sosyal kalkınma hamlesine destek vermek için yola çıktık” dedi.

Yerel Yönetimlerden Kreş Talebi

Türkiye’de ilk defa uygulanan iş modelinden hem hizmet alan sektörler hem de ev hanımlarının memnun olduğunu ifade eden Azad İşgücü Genel Müdürü Mustafa Salkım, devletin ve yerel yönetimlerin desteğiyle daha fazla kadını istihdama katacak donanımda olduklarını söyledi. Bursa’nın farklı yerlerinden kadınların kendilerine başvurduğunu ve binlerce ev hanımını istihdama kazandıracak portföye sahip olduklarını dile getiren Salkım, “Bizler bu modelle para değil insan kazanıyoruz. Ev hanımları ve aileleri bu uygulamadan memnunlar. Özellikle Bursa Valisi Münir Karaloğlu olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı İbrahim Burkay  ve diğer yerel yöneticilerimizin ev hanımlarının istihdama kazandırılması modeli destek olarak çeşitli mahallelere kreş yapmalarını istiyoruz. Bu sayede ev hanımları daha fazla istihdama katılabilir” dedi.

Azad İşgücü Personel Destek Firması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.azadisgucu.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor