135 Bin TL Ödüllü Endüstriyel Gıda Yarışması İçin Başvurular Başladı!

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği genç tasarımcıların önünü açmak için başlattığı Endüstriyel Gıda Tasarım yarışması'nın ikincisi için başvurular başladı. Detaylar haberimizde..

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği genç tasarımcıların önünü açmak için başlattığı Endüstriyel Gıda Tasarım yarışması'nın ikincisi için başvurular başladı.

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, teknolojiye ayak uyduran, çevre dostu, özgün, fonksiyonel özelliklere sahip endüstriyel gıdaların tasarlanması ve genç tasarımcıların ülkemize kazandırılması amacıyla düzenlediği Ulusal Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışması’nın 2.si için start verdi.

Son başvuru tarihinin 21 Ağustos olduğu yarışmada öğrenciler ve profesyoneller, geleneksel Türk tatlıları ana temasındaki her türlü şekerli mamul ve endüstriyel yöntemlerle seri olarak üretilebilen gıdalar ile yarışmaya katılabilecekler. Yaratıcılık, sektöre katkısı, uygulanabilirlik, sunumun kalitesi, çevrecilik, üretimde kullanılan malzemeler ve fonksiyonellik kriterlerine göre seçilecek olan proje, 7 Ekim tarihinde Çırağan Sarayı'nda gerçekleşecek gecede ödüllendirilecek.

Öğrenci kategorisinde birinci olan yarışmacıya 20 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 5 bin TL verilecek. Profesyoneller kategorisinde ise birinciye 55 bin TL, ikinciye 30 bin TL, üçüncüye ise 15 bin TL verilecek. Yarışmada hediye edilecek olan toplam ödül 135 bin TL. Ayrıca, yarışmaya katılarak tüm belgelerini eksiksiz teslim eden gruplara katılım teşvik ve kırtasiye masraflarının karşılanması amaçlarıyla 150 TL para ödülü verilecek.

Yarışmanın jürisinde yer alan isimler arasında İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi Dekanı-Gıda Mühendisi Prof. Dr. Beraat Özçelik, YTÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı ve TÜBİTAK Mam Gıda Enstitüsü Danışmanı Prof. Dr. Osman Sağdıç, İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. K. Nazan Turhan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen, Endüstriyel Tasarımcı Gamze Güven, TOBB-ETÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı ve ETMK üyesi Yard. Doç. Dr. A. Bülben Yazıcı,  Endüstriyel Tasarımcı ve Milan Politeknik Üniversitesi Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Marinella Ferrara, Sektör Temsilcisi Edip Tahincioğlu, ETMK Genel Merkez Başkanı Sertaç Ersayın bulunuyor.

Ulusal Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışması’nın ilkinde, dereceye girenler öğrenciler ISM 2015’e götürüldü. Fuara giden öğrenciler arasında birincilik ödülü grup lideri Hüseyin Doğan Bozkurt, ikincilik ödülü grup lideri Ayşe Beyza Boduroğlu, üçüncülük ödülü grup lideri Aybüke Üyük yer aldı. Geçen sene birinci olan grupta bulunan tasarımcılardan 1 tanesi Londra’da Loughborough Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrenimine hak kazandı.

Unutmayın, Endüstriyel Gıda Tasarım yarışması'nın son başvuru tarihi 21 Ağustos.

Ulusal Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gidatasarimyarismasi.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi gıda sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor