EO Türkiye: Yükselen Girişimcilik Trendleri Mobil ve Çevre!

İş dünyasının küresel çaptaki en büyük ağlarından biri olan Entrepreneurs’ Organization (EO), son yıllarda Türkiye ve dünyada çapında en çok öne çıkan girişimcilik terndlerinin mobil ve çevre olduğunu belirtiyor. Detaylar haberimizde..

İş dünyasının küresel çaptaki en büyük ağlarından biri olan Entrepreneurs’ Organization (EO), son yıllarda Türkiye ve dünyada çapında en çok öne çıkan girişimcilik terndlerinin mobil ve çevre olduğunu belirtiyor.

Türkiye’de ve dünyada, son yıllarda girişimcilik alanında en öne çıkan alanın mobil olduğu görülüyor. Bilişim teknolojilerindeki gelişmelere ek olarak, girişimcilerin odağında yükselen çevre bilinciyle uyumlu tarım ve tekstil fikirleri de bulunuyor. Entrepreneurs’ Organization (EO) Türkiye Başkanı Gamze Cizreli, “Gençlerimiz istihdam edilmeyi bekleyen değil, istihdam yaratan rolüne geçtiklerinde, Türkiye’de işsizlik sorununun büyük oranda çözüleceğini biliyoruz” diyor ve girişimciliği destekleyici projelerine devam ettiklerinin altını çiziyor.

Türkiye’de özellikle son yıllarda girişimcilik rüzgarı her zamankinden de hızlı esiyor. Çalışan nüfusun yüzde 15’ine yakınının aktif olarak girişimcilik faaliyetleri içinde yer aldığı tahmin ediliyor. Özellikle internet teknolojileri alanındaki girişimlerde, ihtiyaçtan ziyade fırsata dayalı girişimcilik faaliyetlerinin arttığı gözlemleniyor. Bunlar içerisinde geçtiğimiz yıllarda en çok öne çıkan alan ise, mobil alanda yapılan girişimler oldu. Son 5 yılda mobil internet trafiğinin Türkiye’de 50 kat arttığı ve bu yılın sonuna kadar dünya nüfusunun yüzde 50’ye yakınının akıllı telefon sahibi olacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte mobil ticaret, mobil oyunlar, mobil sağlık ve yaşamı kolaylaştırmaya yönelik uygulamalara da her gün bir yenisi ekleniyor. Mobil girişimler, iyi bir fikirden yola çıkmışlar ise, düşük sermaye avantajı ve binlerce kişiye ulaşabilme imkanı sayesinde kısa sürede başarıyı yakalıyor.

Çevre Bilinci Yüksek Girişimcilik

Bilişim teknolojileri alanındaki gelişmelerin yanı sıra, sürdürülebilirlik ve çevre farkındalığının hiç olmadığı kadar yükseldiği bugünlerde, organik tarım, organik tekstil, yeşil ekonomi ve mikro biyoloji gibi alanlarında sürekli yeni fikirler ve projeler üretiliyor. Daha büyük sermaye gerektiren ve stratejik öneme sahip sektörler olan savunma sanayi ve güvenlik gibi alanlardaki girişimciler de, yatırım imkanlarından da faydalanarak bu alanlarda gelişimi sağlıyor.

“Gençler İstihdam Bekleyen Değil, İstihdam Yaratan Rolünde Olmalı”

İş dünyasının küresel çaptaki en büyük ağlarından biri olan Entrepreneurs’ Organization (EO)’nun Türkiye Başkanı Gamze Cizreli, özellikle genç nüfusta işsizliğin azaltılmasında girişimciliğin büyük bir rolü olacağını belirtiyor ve ekliyor: “Gençlerimiz istihdam edilmeyi bekleyen değil, istihdam yaratan rolüne geçtiklerinde, Türkiye’de işsizlik sorununun büyük oranda çözüleceğini biliyoruz. Bu nedenle bizler de EO Türkiye olarak, özellikle gençler arasında girişimciliği özendirici, destekleyici ve eğitici faaliyetlerimize devam ediyoruz.”

Entrepreneurs’ Organization (EO) hakkında dahadetaylı bilgi edinmek isterseniz www.eonetwork.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor