Yeni Dönem GİV Girişimci Buluşmaları E-Bebek'in Hikayesi İle Başlıyor!

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV), 2010 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirdiği Girişimci Buluşmaları'na devam ediyor. Bu ay ki Girişimci Buluşmaları'nın konuğu E-Bebek CEO'su Halil Erdoğmuş olacak. Detaylar haberimizde..

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV), 2010 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirdiği Girişimci Buluşmaları'na devam ediyor. Bu ay ki Girişimci Buluşmaları'nın konuğu E-Bebek CEO'su Halil Erdoğmuş olacak.

GİV'in en son Mayıs ayında KOSGEB Başkanı Sn. Recep Biçer'i konuk ettiği Girişimci Buluşmaları bu ay 29 Eylül 2015 Salı günü 19.30'da vakfın Eyüp'teki merkezinde, Bahariye Mevlevihanesi'nde gerçekleşecek.
 
GİV Eylül 2015 Girişimci Buluşmaları'nda e-BEBEK CEO'su Halil ERDOĞMUŞ, E-Bebek'in Girişimcilik Hikayesini GİV üyeleriyle ve katılımcılarla paylaşacak.  Etkinliğe katılmak isteyen okurlarımız 0212 418 60 18'den Salih Yılmaz Beye ulaşarak katılım isteklerini (LCV) iletmeleri gerekiyor.

Halil ERDOĞMUŞ Kimdir? (e-BEBEK / CEO, YK Başkanı)

Halil Erdoğmuş, 2000 yılı Mayıs ayı itibari ile kurduğu “En Ucuz Pazarlama ve Telekomünikasyon Şirketi”nin bünyesinde hayata geçen, yılda 20 milyon USD üzerinde iş hacmine sahip E-bebek ve ilk kişisel işletme girişimi olan Er sigorta’nın, CEO ve kurucusu, 50 milyon USD nin üzerinde yıllık ciroya sahip Anadolu Ulaşım’ın ise Yönetim Kurulu Başkanıdır.

İnternet ortamında anne babaları ve çocuk sahibi olmaya hazırlananları bilgilendirmek amaçlı kurulan www.bebek.com; bu alanda doğru ürünleri satmaya yönelik 8000 den fazla ürün seçeneğine sahip e-ticaret şirketi olan E-Bebek, yılda 2 milyon yolcu taşıyan Anadolu Ulaşım ve Elementer ve Sağlık sigortası alanlarında faaliyet gösteren Er Sigorta; hızla büyüyen ve gelişen yapının bir parçasıdır.

1991 yılında İstanbul da Türk Mitsui Bank A.Ş Operasyon bölümünde kariyerine başladı. 1991 yılı Aralık ayında Uşak ilimizde bulunan aile tekstil şirketinin Genel Müdür yardımcısı pozisyonunda kariyerine devam eden Erdoğmuş; 8 milyon $ iş hacmi olan tekstil sektörünün önde kuruluşu Erteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Şirketinde bütçe ve finansal planlamasının yürütülmesi ve Genel Koordinatörlük görevlerinde rol aldı. Hükümetle iletişim aşamalarını da yöneten Erdoğmuş, Ekolojik pamuk üretimi ve ihracatı projelerine imza atmıştır.

Yeniliklere önem veren ve inandığı fikirlerden asla vazgeçmeyen Erdoğmuş; bir ilk’e de 1992 yılında Uşak ilinde ilk ve Türkiye’nin 6. özel radyosu olan Uşak Radyo TV A.Ş yi kurarak sahip olmuştur.

1997 yılında 100 milyon $ işlem hacmine sahip özel etiketli kredi kartı şirketi “Benkar”ın İş Geliştirme Müdürlüğü Pozisyonu kapsamında özel projeler ile ilgilenen Erdoğmuş; Bünyesinde yeni müşteri profili oluşturmak ve tüm ürün takip aşamalarını yürütmek dalında çeşitli başarılara imza attı.

Bir yıl içinde Ermet Mensucat Sanayi A.Ş.’nin Genel müdürlüğüne yükselen Erdoğmuş, Türkiye de bir ilk olan %100 pamuk eşarp üretimini hayata geçirdi. Dünyada ve Türkiye de B2C Organizasyonlar adında bir çalışması olan Erdoğmuş’ un öncelikle bilgilendirmek amacında kurulan bebek.com web sitesi, bu alanda “En İyi Sağlık Portalı” dalında ödüllere sahip olmuştur.

Buna bağlı anne ve babalara doğru ürün satılması amaçlı kurulan e-bebek.com ve 2005 yılından bu yana açılan 8 mağazası ile 12,000 m2 alanda bebek mağazacılığında farklılaşmayı başarmış ve rakiplerini geride bırakmıştır.

2003 yılında merhum Orhan Erdoğmuş tarafından kurulan 2005 yılında 9 milyon USD ciro ile yönetimini Halil Erdoğmuş’ un devraldığı Anadolu Ulaşım bugün 550 çalışanı ile ulaşım sektörüne getirdiği yeniliklerin öncüsü olarak 50 milyon USD ciroya ulaşmıştır.

Halil Erdoğmuş’ un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yaptığı 2007 yılında kurulan Metis Anadolu Çağrı Merkezi ise 300 e yaklaşan çalışanıyla bölgede çağrı merkezi, teknik destek, tele satış alanlarında verdiği hizmetle hızlı bir büyüme profili kaydetmiştir.

Uşak Genç İşadamları Derneği1994, Ekolojik Ziraat Organizasyonu 1994, İstanbul Genç İş Adamları Derneği 1997, TUGİK Türk Genç İşadamları Konfederasyonu ve İSGİD İstanbul Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Halil Erdoğmuş bu organizasyonlardaki faaliyetlerini faal olarak sürdürmektedir.

1969 Uşak doğumlu, evli ve iki çocuk babası olan Halil Erdoğmuş; İstanbul Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunudur. Lisans Eğitimi sırasında Para ve Bankacılık konusunda başarılı seminerler vermiş olan Erdoğmuş; bu birikimini “Uluslararası Ticaret “ üzerine yüksek lisans eğitimi aldığı sırada göstermiş; hazırladığı “Büyük ve Küçük Ölçekli Şirketlerin Yönetimi”, konulu tezinde yarattığı fikirler ile öne çıkmıştır. “Üreticiden Tüketiciye E—Ticaret, Dünyada ve Türkiye’den örnekler konulu tez çalışması da e-ticaret alanında akademik anlamda ses getirmiştir.

Halil Erdoğmuş’un hobileri arasında aktif sporlar; ata binmek, kayak yapmak, klasik müzik, klasik danslar ve halk dansları bulunmaktadır.

GİV'in düzenlediği daha önceki Girişimci Buluşmaları'nı buradan inceleyebilir, Girişimci İşAdamları Vakfı hakkında bilgi edinmek istiyorsanız ilgili haberimizi okuyabilir ya da www.giv.org.tr'yi inceleyebilirsiniz.

Unutmayın, etkinlik 29 Eylül 2015 Salı günü 19.30'da GİV'in Eyüp'teki merkezinde. Etkinliğe katılmak isteyen okurlarımız 0212 418 60 18'den Salih Yılmaz Beye ulaşarak katılım isteklerini (LCV) iletmeleri gerekiyor.

Etkinlik haberimizi GİV Girişimci Buluşmaları'na ilgi duyan ve E-Bebek'in Girşimcilik Hikayesini bizzat kurucusu Halil Erdoğmuş'tan dinlemek isteyen tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor