Geleceğin Deha Yazılımcılarını İBB Gençlik Meclisi Yetiştirecek!

İBB Gençlik Meclisi 5.Dönem yeni vizyon ve misyonu ile yenilikçi projeleri ortaya koymaya devam ediyor. Gençlik Meclisi İstanbul genelinde 07-12 yaş grubu çocuklara yönelik hayata geçirdiği "Codeİstanbul" projesi İstanbullu çocuklara kod eğitimi vererek kod yazmayı öğretecek. Detaylar Haberimizde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi 5.Dönem yeni vizyon ve misyonu ile yenilikçi projeleri ortaya koymaya devam ediyor. İBB Gençlik Meclisi İstanbul genelinde 07-12 yaş grubu çocuklara yönelik hayata geçirdiği "Codeİstanbul" projesi İstanbullu çocuklara kod eğitimi vererek kod yazmayı öğretecek.

2004 yılında İBB Başkanı Dr.Kadir Topbaş'ın talimatları ile kurulan Gençlik Meclisi 2015 yılının ilk 6 ayında 394.000 gence ulaştı.

İBB Gençlik Meclisi İstanbul genelinde 07-12 yaş grubu çocuklara yönelik hayata geçirdiği "Codeİstanbul" projesi İstanbullu çocuklara kod eğitimi vererek kod yazmayı öğretecek.

İBB Gençlik Meclisi üyesi gönüllü eğitmenler tarafından okullarda ve İBB ’ye ait olan BELNET merkezlerinde ücretsiz olarak verilecek olan eğitimler 35 saat sürecek. Çocuklara verilecek olan eğitimlerde Bilişim Sistemlerine giriş, temel programlama dilleri gibi konularda eğitimler verilecek. Aynı zamanda eğitim alan çocuklar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait çeşitli teknoloji merkezlerini gezerek aldıkları eğitimi ilerlettikleri takdirde neler yapılabileceğini uygulamalı olarak görecekler.

"Codeİstanbul" Projesi kapsamında eğitim alan ve kod yazmaya ileri derece ilgi duyan çocuklar ise kampa alınacak ve ileri düzey eğitimler verilerek farklı yetkinlikler kazandırılacak.

İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş yaptığı açıklamada; "İBB Gençlik Meclisi olarak İBB Başkanımız Dr.Kadir Topbaş beyin çizdiği vizyon doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. İBB Gençlik Meclisi dünyada değişen trendleri yakından takip ediyor ve yeni gelişmeleri kendi kültürümüz ile harmanlayarak ortaya yeni modeller ile inovatif yaklaşımlar ortaya koyuyoruz. Bu proje ile  hedefimiz İstanbul genelinde yaşayan 20.000 çocuğa temel kod yazma eğitimi vermek." dedi. Aynı zamanda İBB Gençlik Meclisi 2015 yılının ilk 6 ayında 394.000 gence temas ederek İstanbul genelinde büyük bir farkındalık oluşturdu. Bu proje ile İBB Gençlik Meclisi İstanbul'u gelecekte bir genç bilişimciler şehri yapmayı hedefliyor.

İBB Gençlik Meclisi tarafından yapılacak proje kapsamında 10-15 yaş arasındaki otizmli çocuklar ve engelli çocuklarda "Codeİstanbul" Projesi dahilinde eğitim alacak.

"Codeİstanbul" Projesi kapsamında eğitim almak isteyen çocuklar 10-29 Eylül arasında İBB Gençlik Meclisi'nin web sayfası üzerinden başvuru yapabilir.

"Codeİstanbul" Projesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ibbgenclikmeclisi.com web adresini ziyaret edebilir, Başvuru işlemlerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor