Finansal Kaynaklarınızı Etkili Yönetmenin 11 Adımı!

Yaşam Boyu Öğrenim Danışmanı İlkay Öztürk; finansal kaynakları yönetme noktasında sıkıntı yaşayan girişimciler için finansal kaynakları etkili yönetme ile ilgili bir makale kalema aldı. Detaylar haberimizde..

İş yeri sahibi veya yönetici olmanız fark etmez, maddi varlıkların kontrolünü elde tutmak başarı için hayatı önemdedir. Yaşam Boyu Öğrenim Danışmanı İlkay öztürk'ün finansal kaynakları etkili yönetmek ile ilgili derlediği 11 maddeyi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

  1. Gerçekçi bir bütçe oluşturun. İyimser olmak iyi olsa da, gücünüzün yettiğinden daha fazla harcama planı yapmayın. Acil ve beklenmedik durumlar için planlar yaptığınızdan emin olun.
  2. Gerektiğinde harcamaları kısın. Sadece bugün için kısıtlama yapmayın. Uzun vadede tasarruflarınızın sonuç getireceğinden emin olun. Kaliteden de ödün vermeyin, ileide daha pahalıya patlayabilir.
  3. Sadece gerekli durumlardan harcama yapın. İhtiyacınız yoksa harcama yapmayın. Tasarruf ettiğiniz her bir parça karınıza katkı sağlar.
  4. Alternatif maddi kaynaklar bulun. Bazen başarılı işletmeler bile bir miktar yardıma ihtiyaç duyarlar. İş kredileri ve yatırımcılar zor zamanlarda yardımcı olabilir.
  5. Sözleşmelerinizi iyi yönetin. Bu sayede sadece müşterilerinizin saygısını kazanmakla kalmaz, aynı zamanda ciddi finansal maliyeti olan yasal sorunlardan da kaçınmış olursunuz.
  6. Çalışanlarınızın gelirlerini yükseltmeye çalışın. Çalışanlarınız çalışkanlıkları için ödüllendirilmeyi hak eder. Özellikle kilit çalışanlarınızın iyi ücret aldıklarından emin olun, böylece daha üretken ve daha hevesli olacaklardır.
  7. Daha azıyla daha fazlasını yapabilmeyi öğrenin. Kalite, miktardan çok daha önemlidir, elinizdekini değerlendirin.

...

Finansal kaynakları etkili yönetmenin geri kalan 4 adımınaise içeriği sizler için alıntıladığımız www.ilkayozturk.com web adresinden ulaşabilirsiniz.

Haberimizi finansal kaynakları yönetme noktasında sıkıntı yaşayan tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 7.501 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Rehberi

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor