İzmir'de Bir İlk Daha: EGİAD Melekleri Yatırım Ağı Kuruldu!

EGİAD yine bir ilke imza atarak İzmir’in ilk melek yatırım organizasyonu EGİAD Melekleri’ni kurmak üzere Hazine Müsteşarlığı’na başvurdu. Detaylar haberimizde..

EGİAD yine bir ilke imza atarak İzmir’in ilk melek yatırım organizasyonu EGİAD Melekleri’ni kurmak üzere Hazine Müsteşarlığı’na başvurdu.

28 Ağustos’ta Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzalanmasıyla başlayan akreditasyon süreci, Müsteşarlık yetkililerinin Ekim ayı başında gerçekleştirecekleri yerinde inceleme ve denetimler sonucu tamamlanacak. Böylece İzmir’in ilk melek organizasyonu, “EGİAD Melekleri Bireysel Katılım Yatırım Ağı” resmen faaliyete başlamış olacak. Ege Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, EGİAD Melekleri Bireysel Katılım Yatırımcısı Ağı'nı kurmak üzere 28 Ağustos’ta Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzaladıklarını belirterek, “Girişimcilik Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek çok önemli bir olgudur. EGİAD olarak uzun yıllardan bu yana girişimciliği destekleyen her ortamda olmaya çalıştık. EGİAD, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin girişimcilik şirketi Embriyoniks A.Ş.nin ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesindeki İZTEKGEBA.Ş’nin kurucu ortağı olarak yer almaktadır. Katma değerli üretim ve girişimciliğin önemine inanan EGİAD, bu alanda daha fazla inisiyatif üstlenmekve somut adımlar atmak amacıyla 2011 yılında girişimcilik ortamının geliştirilmesi ve desteklenmesi için etkin çalışmalar yapmaya başlamıştır. Bu kapsamda çeşitli yarışma, seminer ve toplantılar organize edilmiş, KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programları kapsamında Girişimcilik Akademisi adı altında eğitimler düzenlenmiş ve İzmir’de faaliyet gösteren dokuz üniversite ile birlikte işbirliği protokolü imzalanmıştır” dedi.

EGİAD Başkanı Seda Kaya, Melek Yatırımcılık olgusunu yasal çerçeveye kavuşturan Bireysel Katılım Sermayesi Hakkında Yönetmeliğin Hazine Müsteşarlığı tarafından 2013 yılında yürürlüğe konulduğunu hatırlatarak, “Müsteşarlığın Temmuz 2015 raporlarına göre halen Türkiye’de Hazine Müsteşarlığına akredite 11 Melek Yatırım ağı, bu ağlarda 318’i lisanslı ve 158’i lisanssız faaliyet gösteren bir kısmı İzmirli yatırımcılar olmak üzere 476 melek yatırımcı bulunmaktadır. Ancak, İzmir’den sadece 7 tane lisanslı melek yatırımcı olması ve akredite olmuş bir Melek Yatırım Ağı’nın bulunmaması düşündürücüdür. Bu nedenle, EGİAD olarak bir ilke daha imza atarak EGİAD Melekleri İktisadi İşletmesi’ne bağlı İzmir’in ilk MelekYatırım Ağı’nı kurmak üzere Hazine Müsteşarlığı’na başvurduk. 28 Ağustos’ta Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzalanması ile birlikte akreditasyon süreci başlamıştır. Müsteşarlık yetkililerinin Ekim ayı başında gerçekleştirecekleri yerinde inceleme ve denetimlerden sonra süreç tamamlanarak EGİAD Melekleri Bireysel Katılım Yatırım Ağı faaliyete başlayacaktır” dedi.

EGİAD Başkanı Seda Kayaİzmir’in girişimcilik ekosisteminin son yıllarda büyük gelişmeler kaydettiğini belirterek, “Üniversitelerimiz, teknoparklar, teknoloji transfer ofisleri, sivil toplum kuruluşları, odalar ve iş dünyasının diğer meslek örgütleri genç girişimcileri desteklemek, girişim fikirlerinin sahiplerini potansiyel yatırımcılarla bir araya getirmek üzere çok iyi bir sinerji yakalamışlardır. Bunu değerlendirerek fikirleri somut yenilikçi ürünlere dönüştürecek projeleri desteklememiz gerekiyor. EGİAD Melek Yatırım Ağı öncelikli olarak enformatik ve bilişim teknolojileri, biyomedikal, teknik tekstiller, elektronik, polimer kimyası ve malzeme mühendisliğinin diğeralanları ile çevre ve yenilenebilir enerji başta olmak üzere katma değeri yüksek projelere odaklanacaktır” dedi.

EGİAD Melekleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.egiadmelekleri.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi izmirli okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor