İstihdam ve Sosyal Yenilik Programı Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen İstihdam ve Sosyal Yenilik (EaSI) Programı tanıtım toplantısı 1 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen İstihdam ve Sosyal Yenilik (EaSI) Programı tanıtım toplantısı 1 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Toplantıda ülkemizin katılım sağladığı ve nitelikli ve sürdürülebilir istihdam, yeterli sosyal korumanın temini, sosyal dışlanma ve yoksullukla mücadele ile çalışma şartlarının iyileştirilmesi hususlarına destek verilmesi amacıyla 2014-2020 döneminde uygulanacak olan EaSI Programı tanıtıldı.

Müsteşar Yardımcısı Sn. Ahmet Yücel toplantı açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında AB Programları'na ilişkin genel bir değerlendirmede bulunarak ve bu programların ülkemizin AB’ye entegrasyonunun güçlendirilmesi yönündeki katkısına dikkat çekti. Ayrıca EaSI de dahil olmak üzere Birlik Programları'ndan en üst seviyede yararlanılması gerektiğini vurguladı.

İstihdam ve Sosyal Yenilik Programı - EaSI

İstihdam ve Sosyal Yenilik (EaSI) Program, 1 Ocak 2014 – 31 Aralık 2020 döneminde nitelikli ve sürdürülebilir istihdam, yeterli sosyal korumanın temini, sosyal dışlanma ve yoksullukla mücadele ile çalışma şartlarının iyileştirilmesi hususlarına destek verilmesi amacıyla uygulanacak.

Program yaklaşık 920 milyon Avro bütçesinin;

  • % 61’i PROGRESS ayağı,
  • % 18’i EURES ayağı,
  • % 21’i Mikrofinans ve Sosyal Girişimcilik ayağı

için ayrılmış. EURES ayağının aday ülkelerin katılımına açık olmaması nedeniyle ülkemiz bu ayağa katılım sağlamayacak.

Programın Hedefleri:

  1. AB hedeflerinin sahiplenilmesinin arttırılması ve istihdam, sosyal işler ve içerme alanlarındaki eylemler için AB ve ulusal düzeyde koordinasyonun güçlendirilmesi;
  2. İşgücü piyasası politikaları ve yeterli sosyal koruma sistemlerinin geliştirilmesinin desteklenmesi;
  3. AB mevzuatının modernize edilmesi ve etkili uygulanmasının sağlanması;
  4. Coğrafi hareketliliğin teşvik edilmesi ve istihdam fırsatlarının arttırılması;
  5. Mikrofinansın özel itina gösterilmesi gereken gruplar ile mikro girişimler için erişilebilirliğinin arttırılması
  6. Sosyal girişimlerin finansmana erişimlerinin arttırılması

İstihdam ve Sosyal Yenilik (EaSI) Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ab.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor