KOBİ'lere 200 Milyon Euro Destek Sunacak "Türk Fonu" Geliyor!

KOSGEB, Hazine Müsteşarlığı, TSKB ve Avrupa Yatırım Fonu tarafından yenilikçi, teknoloji odaklı ve hızlı büyüme potansiyeline sahip firmaları desteklemek amacıyla kurulacak “Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu” na yönelik bilgilendirme toplantısı 16 Ekim Cuma günü Ankara’da yapıldı. Detaylar Haberimizde

KOSGEB, Hazine Müsteşarlığı, Türk Sınai Kalkınma Bankası(TSKB) ve Avrupa Yatırım Fonu tarafından yenilikçi, teknoloji odaklı ve hızlı büyüme potansiyeline sahip firmaları desteklemek amacıyla kurulacak “Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu” na yönelik bilgilendirme toplantısı 16 Ekim Cuma günü Ankara’da yapıldı.

İstanbul Risk Sermayesi Girişimi’nin (İVCİ) devamı niteliğinde olan Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu, Türkiye’nin yeni nesil fonların fonu olma özelliğini taşıyor. Güçlü bir inovasyon odağına sahip olacağı düşünülen Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu’nun danışmanlığını Avrupa Yatırım Fonu(EIF) yapacak.

Fon’a, KOSGEB 60 Milyon Euro, Hazine 60 Milyon Euro, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası 20 Milyon Euro ve Avrupa Yatırım Fonu da 60 Milyon Euro ile sponsor oldu. Kuruluş sürecine ilişkin ilk imzaların atıldığı Fon ilk etapta 200 Milyon Euro destek sağlayacak.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer büyüme ve İnovasyon potansiyeline sahip, ancak yeterli finansmanı temin etmede sıkıntı yaşayan KOBİ’ler için finansmana erişim mekanizmalarını geliştirmenin KOSGEB gündeminde her zaman öncelikli bir yere sahip olduğunu ifade etti. “Projeyi bu aşamaya getirmek bir süre aldı. Bu süre zarfında sponsorlar arasındaki ortaklık daha da güçlendi. Şimdi hep birlikte girişimcilerin ve KOBİ’lerin girişim sermayesi aracılığıyla finansmana ve danışmanlığına erişimi için düğmeye basmaya hazırız.” dedi.

Recep Biçer, başlangıç büyüklüğü 200 Milyon Euro olarak planlanan Fon’un, hızlı büyüme potansiyeline sahip iş fikri ve erken aşamadaki işletmelere bir finansman seçeneği oluşturacağını belirterek, “İstanbul Risk Sermayesi Girişimi (İVCİ) taahhüt ettiği 160 Milyon Euro ile 1,5 Milyar Euro lük kaldıraç işlevi gerçekleşti.” dedi.

Bu girişimin, hem işletmelerin hem de Türkiye için temel bir zorluk olan büyüme ve inovasyona odaklanacağını söyleyen Biçer, girişimin finansal yatırım misyonunun yanı sıra, 2020 yılında İstanbul’un risk sermayesi açısından bölgenin merkezi olmasını hedeflediğini belirtti.

“Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kosgeb.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor