GE Türkiye İnovasyon Merkezi İstanbul Teknopark’ta Açıldı

GE’nin dünya genelindeki sekizinci inovasyon merkezi olan "GE Türkiye İnovasyon Merkezi", İstanbul Teknopark’ta açıldı Detaylar haberimizde..

GE’nin dünya genelindeki sekizinci inovasyon merkezi olan "GE Türkiye İnovasyon Merkezi", İstanbul Teknopark’ta açıldı.

General Electric, İstanbul Teknopark’ta GE Türkiye İnovasyon Merkezi’ni açtı. Bu merkez, GE’nin dünya genelindeki sekizinci inovasyon merkezi. Bu da Türkiye’nin GE için önemini gösteriyor. GE’nin Türkiye dışında, Çin, Kanada, Japonya, Almanya, Suudi Arabistan, BAE ve Güney Afrika’da inovasyon merkezleri bulunuyor.

General Electric Türkiye İnovasyon Merkezi, yenilebilir enerji, akıllı şebekeler, LED, Sağlık ve Yaşam Bilimleri endüstrilerinde yerel inovasyonun gelişimine odaklanacak.

GE Orta Doğu Kuzey Afrika ve Türkiye İnovasyon Başkanı Rania Rostom, İnovasyon Merkezi’nin temel hedeflerini,

  • Ekosistem dahilinde yerel inovasyonu teşvik etmek,
  • Endüstrilerin karşılaştığı zorluklarının aşılmasına iş birlikleri yaparak yardımcı olmak
  • Müşterilerin üretimlerini ve operasyonel verimliliklerini artırmak için ileri üretim teknikleri ve endüstriyel internet çözümleri sunmak

olarak tanımlıyor.

Rostom’un öncelikle dikkat çektiği konu inovasyonun yerelleşmesi. “Müşteri ihtiyaçlarına cevap vermek, müşterilerle birlikte müşteriler için çözümler üretmek için yerel inovasyon çok önemli” diyen Rostom, “Türkiye İnovasyon Merkezi, müşteriler ve paydaşlarla birlikte endüstriyel bir kuluçka merkezi olarak hizmet verecek. Bunun yanı sıra, akademi ve kamu kurumları ile işbirlikleri geliştireceğiz. Teknoloji her zaman tek başına yeterli olmuyor. Bu yönde gerekli politikaların geliştirilmesi, finans ve iş modellerinin oluşturulması gerekiyor. Merkez, tüm GE iş kollarının arasında bilgi, teknoloji ve araçlara erişim sağlayan ve şirkete rekabet avantajı sunan GE Store’u da güçlendirecek. Biz, teknoloji, know-how açısından masaya getirebileceğimiz araçları geliştireceğiz” yorumlarını yapıyor.

Tek Başına İnovasyon Olmaz

Rania Rostom, Türkiye’nin çok yüksek bir girişimcilik potansiyeline sahip olduğunu belirterek şu yorumlarda bulundu: “Türkiye son derece dinamik bir ülke. Girişimcilik ekosistemi yüksek bir potansiyele sahip. Rekabette daha hızlı olmanı yolu ise, yerel inovasyon ekosisteminin desteklenmesinden geçiyor. Bu sayede herkes bu sürece katılabiliyor, işbirlikleri gelişiyor. Hiçbir şirket inovasyonu tek başına gerçekleştiremez.”

Endüstriyel İnternet Fiziksel İle Duygusalın Birleşimi

Rania Rostom, endüstriyel internet ile şirketlerin gelecekte daha farklı şekilleneceğini, iş modellerinin değişeceğini, herşeyin birbiri ile bağlantılı hale geleceğini söylüyor. Rostom; “GE dijital bir endüstri şirketine dönüşüyor. Dünya genelinde 15 bin mühendisimiz var. Hedef 2020 yılında dünyanın en büyük 10 yazılım şirketi içinde yer almak. Makineler, veri ve insanların birbirine bağlandığı bir çağdayız. Analitik ve öngörülebilir bilgilere odağın artması ile büyüme ve verimlilik de artacak.” diyor.

Gama İle İşbirliği

GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nde tam donanımlı bir GE Sağlık ve Yaşam Bilimleri Laboratuvarı, GE Garaj atölyesi; enerji, sağlık havacılık, su, petrol & gaz, ulaşım ve aydınlatma sektörleri hakkında Endüstriyel İnternet çözümleri ve Türkiye’deki potansiyel uygulama alanlarına dair bilgiler; akademik yayınlara erişim ve GE patent kitaplığı bulunuyor.

GE Türkiye İnovasyon Merkezi açılışında, GAMA ve GE, GAMA’nın Kırıkkale Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı ve Kırkağaç, Sares, Karadağ ve Gökres Rüzgar Santrallerinde pilot olarak GE’nin yazılım çözümlerini kullanması çerçevesinde bir işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında GE ve GAMA; operasyon, bakım, yakıt tüketimi, plansız duruş ve emisyon maliyetlerini azaltmak için operasyon ve bakım faaliyetlerini iyileştirme, ekipman verimliliği ve varlık yönetimi üzerine çalışmalar yürütecek.

'Türkiye Ekonomisinin Gelişiminde Aktif Bir Rol Oynayacak'

İnovasyon Merkezi açılışında GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy’un yorumları şöyle oldu: “GE olarak Türkiye’de 65 yıldan fazla süredir faaliyet gösteriyoruz ve inovasyonun gelişimini her zaman destekliyoruz. Yerel çözümler ile inovasyonu teşvik etmek için GE’nin küresel deneyiminden ve bilgi birikiminden faydalanan merkezin, Türkiye ekonomisinin gelişiminde aktif bir rol oynayacağına ve özellikle enerji, sağlık ve LED endüstrilerinde gelişmelere imza atacağına inanıyorum. Merkezde, öncelikli endüstrileri tanımlayarak ve iş birlikleri kurarak müşterilerimiz, üniversiteler, mühendisler, girişimciler ve öğrenciler ile çalışmalar gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz.”

GE Türkiye İnovasyon Merkezi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.geturkiyeblog.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor