Türkiye’nin İlk Yardımsever Arama Motoru Girişimi: Yardım İçin Ara!

Türkiye’nin ilk yardımsever arama motoru Yardım İçin Ara, “bir tıkla dünya değişir” diyor ve ziyaretçileri sadece arama yaparak yardım etmeye davet ediyor.Detaylar haberimizde..

Kitlesel yardım platformu projesi "Yardım İçin Ara", Türkiye’nin ilk yardımsever arama motoru olarak 3 Aralık 2015 itibariyle yardıma hazır. Gönüllülüğü bir kurum kültürü haline getiren A&B İletişim, bünyesindeki dijital ekip mensubu gençler tarafından ortak akılla geliştirilen projenin hayata geçirilmesi için, sektörde bir ilki daha gerçekleştirerek, bu tür gönüllü çalışmalar üretip uygulamak üzere Yardımsever Ltd. şirketini kurdu.

A&B İletişim tarafından Prof. Dr. Alâeddin Asna’nın anısına ithaf edilen projede, 3 ay süreyle ilk destekçi Garanti Bankası oldu. Garanti Bankası tarafından, “Önce Çocuklar, Önce Gelecek” ilkesiyle, bağış yapılacak sivil toplum kuruluşu olarak Tohum Otizm Vakfı seçildi.

Yardımsever’in ilk projesi www.yardimicinara.org, destek verdiği sivil toplum kuruluşlarını üç ayda bir değiştirerek, “bir tıkla dünya değişir” diyor ve ziyaretçileri sadece arama yaparak sivil toplum kuruluşlarına yardım etmeye davet ediyor.

Proje kapsamında, www.yardimicinara.org adresinden yapılan her aramada, belirlenen 0,01 TL’lik tutar, destekçi firma tarafından ödeniyor ve yardımsever fonda birikiyor. Biriken toplam para, dönem sonunda seçilen sivil toplum kuruluşuna aktarılıyor. Ziyaretçilerden hiçbir ücret almayan siteden yapılan aramaların artması, bağışlanan miktarı da artırıyor.

Projeyle, yardım ve bağış algısını gündeme getirip pekiştirerek; farklı alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının sayısını, faaliyetlerini ve etki gücünü artırmak amaçlanıyor. Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerin kurumsal sosyal sorumluluk stratejilerine dahil olarak, düzenli bağış sağlanması yöntemiyle yardım derneklerine fon aktarmak da hedefler arasında yer alıyor.

Türkiye’nin ilk yardımsever arama motoru "Yardım İçin Ara" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.yardimicinara.org web adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Haberimizi tüm yardımsever okurlarımızın ve girişimcilerimizin ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor