TÜRKSAT 4B İlk Yayınını, Mega Projelerden ve TAI Uydu Test Merkezinden Yaptı!

Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri powered by TÜRKSAT etkinliği, MÜSİAD'ın stratejik ortaklığında 11-12 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Etkinliğin açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık

Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri powered by TÜRKSAT etkinliği, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) stratejik ortaklığında 11-12 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Etkinliğin açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık gerçekleştirdi.

Açılışta, dünyada ilk kez halka açık, 4K telekonferans ile TÜRKSAT 4B uydusundan ilk yayın yapıldı ve İstanbul’da yapımı devam eden 3. Boğaz Köprüsü, 3. Havalimanı, Körfez Geçiş Köprüsü ve Ankara’da bulunan TAI Uydu Test Merkezi’ne canlı bağlantı gerçekleştirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da aralarında olduğu çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte 1 milyar dolarlık milli uydu ekosisteminin oluşturulması, 4.5G- 5G teknolojilerine yerli katkı desteğinin sağlanması, e-devlet kapısının bölgesel bir marka haline getirilmesi gibi konular ulusal ve uluslararası katılımcıların katkısıyla ele alındı.

Uydu ve uzay teknolojileri alanında tüm paydaşları bir araya getiren Türkiye’deki ilk ve tek etkinlik olan Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri powered by TÜRKSAT’a 65 firma katılım gösterdi.Ayrıca etkinliğe Japonya, Amerika, İngiltere, Afganistan, Polonya, İsveç ve Hollanda gibi ülkelerden de firma veya konuşmacılar katıldı.

Öne çıkan tartışma ve vizyon konuları ise şu şekilde sıralanıyor;

  • 4,5 G Uygulamaları ve 5G Vizyonu,
  • KA Band ve Uydu İnternetinin Konumlandırılması,
  • Uydu-Uzay Standartlarının Geleceği,
  • 4K Uygulamaları

Dünya Devleri; Türkiye’de Uydu, Uzay ve Bilişim Teknolojileri’nde Yatırım Peşinde

1 milyar doları aşan Türkiye uydu piyasasına yerli ekosistemin arandığı etkinlikte, dünya devi şirketler Türkiye’de know-how paylaşımı yapıp, start-up firmalara yatırımcı olacaklar.

1 Milyar Dolarlık Uydu Ekosistemi Yerlileşiyor

Türkiye’nin uydu operatörü TÜRKSAT, yakın zamanda fırlatacağı 4-B uydusunun ardından, %25 yerlilik oranı ile 5-A ve 5-B uydularını, 0 yerlilik oranı ile de 6-A uydusunu fırlatacak.

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde gerçekleştirilecek bu fırlatmalar 1 milyar doların üzerinde bir ekosistem oluşturacak. Özellikle 6-A uydusunun 0 yerli katkısı Türkiye’nin iktisadi ve stratejik alanlarındaki çıktılarını yükseltecek. Uydu yapabilen sayılı ülkeler arasına girecek Türkiye; bu anlamda digger bir çok ülkeden pozitif anlamda ayrışacak.

Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri ve TÜRKSAT hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.turksat.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor