Türkiye’den Dünya Çapında Tanıtım Girişimi: Keşfet, Zenginleş!

Türkiye, “Potansiyeli Keşfet” sloganıyla yabancı yatırımcıları davet eden tanıtım atağına kalktı. Uluslararası medya kuruluşu Global Connection tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin tanıtımını hedefleyen Discover the Potantial gazetesi; bugün Almanya, Fransa ve BAE, yarın ise İngiltere’de yayında.

Türkiye, “Potansiyeli Keşfet” sloganıyla yabancı yatırımcıları davet eden tanıtım atağına kalktı. Uluslararası medya kuruluşu Global Connection tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin tanıtımını hedefleyen Discover the Potantial gazetesi; bugün Almanya, Fransa ve BAE, yarın ise İngiltere’de yayında.

Discover the Potantial gazetesi; bugün Fransa’da Le Figaro, Almanya’da Die Welt, Welt Kompakt ve travelbook.de, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) Gulf News, yarın ise İngiltere’de The Daily Telegraph ile birlikte okuyucularla buluşacak. Bu yayınlarla 4 ülkede yaklaşık 5 milyon kişiye ulaşılacak.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) liderliğinde Türkiye’nin sloganı olarak belirlenen ‘Turkey Discover the Potential’, uluslararası medya kuruluşu Global Connection ile bugün 3, yarın 1 ülkede olmak üzere toplam 4 ülkede yayına çıkıyor. Türkiye algısı, bu 4 ülkede Discover the Potantial’ın sloganı olan “Keşfet ve Zenginleş” başlığı ile anlatılacak.

Bugün Fransa’da Le Figaro, Almanya’da Die Welt, Welt Kompakt ve travelbook.de ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) Gulf News’de, yarın ise İngiltere’de The Daily Telegraph’da, Discover the Potential yayınları yer bulacak.

Türkiye’nin ihracatının yüzde 23’ünü bu 4 ülkeye yönelik olduğu gözönüne alındığında yapılan tanıtımın Türkiye ihracatına olumlu etki edeceği tahmin ediliyor. Halkbank, Türk Hava Yolları, Rixos ve Çalık Denim’in katkılarıyla hazırlanan yayınlar 4 ülkede yaklaşık 5 milyon kişiye ulaşacak.

‘Ne Alırsan Al, Türkiye’den Al’

Global Connection tarafından hazırlanan yayınlarda, Discover the Potantial’ın sloganına uygun olarak yatırımcılar ile alıcılar Türkiye’ye davet ediliyor ve Türkiye’yi keşfetmeleri halinde daha fazla zenginleşmelerinin önünün açıldığına vurgu yapılıyor.

Türkiye’nin 26 ihracatçı sektörden toplam 71 bin ihracatçısı bulunduğu belirtilen yayınlarda, Türkiye’nin dünyanın 250 farklı ülkesine binlerce çeşit ürün sattığına dikkat çekiliyor. Yayınlarda “Turkey, Discover the Potential etiketi; kalite, tasarım, kültür, güven ve sevgiyi, ulaşılabilir fiyatlara alabilmek demek” vurgusu yapılıyor.

Yayınlarda ayrıca “Ne alırsan al, Türkiye’den al” denilerek Türkiye’nin ihracatçı sektörlerinin ne tür avantajlar sundukları ayrıntılı olarak dile getiriliyor.

Türkiye’ye Yatırıma Çağırıyor

Türkiye’nin inovatif gücüne de işaret edilen yayınlarda, kamunun ihracatın katma değerinin ve miktarının artması için Ar-Ge’yi önemli yatırımlardan biri olarak gördüğüne dikkat çekiliyor. Yayınlarda, Ar-Ge harcamalarının GSYİH’ye oranının psikolojik sınır sayılan yüzde 1’i aştığı ve 2023 yılında bu oranın yüzde 3 olmasının hedeflendiği belirtiliyor.

Türkiye’nin yabancı yatırımları da oldukça önemsediği belirtilen yayınlarda, 2014 yılında 12,5 milyar dolar yabancı yatırım girdiği, son 10 yılda ise bu rakamın 144 milyar dolara ulaştığı kaydedilerek, yabancı yatırımcılar Türkiye’ye davet ediliyor.

Discover the Potantial gazetesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.turkeydiscoverthepotential.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor