Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı Bu Hafta İstanbul'da!

İETT, Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı’nın sekizincisini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 17 - 19 Aralık tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenliyor. Detaylar haberimizde..

İETT, Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı’nın sekizincisini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 17 - 19 Aralık tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenliyor.

Etkinliğin açılışı 9.30’da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, İETT İşletmeleri Genel Müdürü Mümin Kahveci tarafından yapılacak.

Bu yıl Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı, ilkleri yaşatacak. Daha önce 5 nostaljik otobüsü İstanbullularla buluşturan İETT nostaljik otobüslere bir yenisini daha ekleyecek.

Yeni nostaljik otobüsün yanı sıra bu yıl bir ilki gerçekleştirerek tematik otobüsler üreten İETT, ilk tematik otobüslerini bugün 8’inci Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyum ve Fuarı’nda görücüye çıkarıyor.

Yetişkinlere SİNEMABÜS, Çocuklara KREŞBÜS

İlk olarak üç tematik otobüs üreten İETT SİNEMABÜS’ü vatandaşların film izleyebileceği şekilde tasarladı. SİNEMABÜS toplam 37 kişinin, 2 ayrı bölümde farklı veya aynı filmi izleyebileceği şekilde projelendirildi.

Çocukların hem eğitim görebileceği, hem de oyun oynayabileceği şekilde tasarlanan KREŞBÜS’ün ise gezici bir kreş olarak hizmet vermesi planlanıyor. İETT tarihi ve güncel materyallerinin sergilenebilmesi, halka sunabilmesi için hazırlanan SERGİBÜS ise bilim ve sanat galerisi olarak kullanılacak.

8’inci Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyum ve Fuarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.transist.net web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor