İnşaat Sektörüne Yönelik Online İhale Platformu Girişimi: İnşaat Dükkanı!

İnşaat sektörünün e-ihale platformu, "insaatdukkani.com" sektöre hızlı bir giriş yaptı. insaatdukkani.com, İnşaat firmalarının talebini sistem üzerinden tedarikçilere iletip, başvuran tedarikçilerin katılımıyla açık eksiltme usulü online ihaleler gerçekleştiriyor. Detaylar haberimizde..

İnşaat sektörünün e-ihale platformu, "insaatdukkani.com" sektöre hızlı bir giriş yaptı. e-ihale sistemini inşaat sektörüne özel olarak geliştiren insaatdukkani.com ilk iki ayında 1 Milyon TL’lik ihale düzenleyerek sektörde adından söz ettirmeye başladı. 

İnşaat firmalarının talebini sistem üzerinden tedarikçilere iletip, başvuran tedarikçilerin katılımıyla açık eksiltme usulü online ihaleler gerçekleştiren insaatdukkani.com, satınalma süreçlerini şeffaflaştırırken 2 amaç güdüyor; para ve vakit tasarrufu.

Mayıs ayında yola çıkan Hüseyin Nalbantoğlu ve Mehmet Can Farsak tarafından Ekim ayında faaliyete başlayan insaatdukkani.com, çözüm odaklı bir e-ticaret sitesi. İnşaat firmaları malzemenin özellikleri, ödeme şekli gibi bilgileri girerek ihalelerini oluşturuyor. Daha sonra ihaleyi ilgili tedarikçilere ileterek  online ihale gerçekleşiyor. İhale sonunda ise basit ama ayrıntılı net kazanç durumu ve kırılım şemalarını içeren raporu, ihaleyi açan şirkete göndererek aradan çekiliyor.

Böylelikle insaatdukkani.com şirketlerin çalışma sistemine müdahele etmeden satınalma sürecini hızlandırıyor. İnşaat firmalarını tek tek firma arayarak teklif isteme derdinden kurtarırıp, ihalenin getirdiği fiyat avantajını sunuyor.

insaatdukkani.com, tedarikçi firmalara ise portföylerini genişletme imkanı tanırken, yeni ihalelerden ve alımlardan
haberdar edip ücretsiz olarak teklif verebilme imkanı sağlıyor.

insaatdukkani.com, gizliliğe ise ayrı önem veriyor. Herhangi bir inşaat şirketi ile direkt ya da dolaylı olarak bağlantılı olmadıklarını belirten Farsak ve Nalbantoğlu, sistemlerinin bilgi 3. kişilerle paylaşılmayacağını sözleşmelerle güvence altına alıyor.

Çözüm odaklı bir şirket olarak sektöre farklı bir boyut ve hız kazandırmak istediklerini dile getiren Nalbantoğlu ve Farsak sistemlerinin farklı faaliyet alanlarından tüm inşaat firmalarını hedeflediğini söylüyor ve ekliyor, “Şuan 100’den fazla kullanıcıya sahibiz ve ivmeli bir şekilde büyümeye devam etmek istiyoruz. Amacımız teknolojiyi satınalmayla birleştirip, süreci basitleştirmek. Herkesin kazandığı bir sistemle optimum verimi elde etmeye çalışıyoruz.”

B2B olarak adlandırılan Şirket-Şirkete ticaret modeliyle çalışan insaatdukkani.com, açık eksiltme usulü ihale sistemini online ortama taşıyarak işveren firmaların satınalma yapmasına çözümler üretirken, rekabetin getirdiği fiyat avantajını, işverene altın tepside sunuyor. Tedarikçi firmalara ise, yeni bir müşteri portföyü sağlıyor. Hitap ettiği alımlardan haberdar olmasını sağlıyor, hem bilinirliğini arttırıyor, hem de daha fazla iş yapmasını sağlıyor.

İnşaat Dükkanı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.insaatdukkani.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi inşaat sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor