Evlilik Hazırlığındaki Girişimciler, Evlilik Fuarı Ocak Ayında İstanbul’da!

Avrupa’nın en büyük evlilik hazırlıkları fuarı olan Evlilik Dünyası, 29-31 Ocak 2016 tarihleri arasında Türkiye’nin önemli markalarına ev sahipliği yapacak. Detaylar haberimizde..

Avrupa’nın en büyük evlilik hazırlıkları fuarı olan Evlilik Dünyası, 29-31 Ocak 2016 tarihleri arasında Türkiye’nin önemli markalarına ev sahipliği yapacak.

Patika Fuar A.Ş. tarafından bu yıl 14.sü düzenlenen ve Lütfi Kırdar’da gerçekleştirilecek fuar, Türkiye’nin ve Avrupa’nın evlilik sektöründeki en önemli ve en büyük fuarı olma özelliğini taşıyor.

Evlenecek çiftlere sektördeki son yenilikleri tanıtan Evlilik Dünyası Evlilik Hazırlıkları Fuarı, moda ve trendlerin yanı sıra sektörün ekonomisine de yön vermeye devam ediyor.

Türkiye’de her yıl 600 bin çiftin evlendiği ve 10 milyarlık bir hacme ulaşan evlilik sektörünün gözde fuarı, gelinlikten damatlığa, davetiyeden düğün mekanına, organizasyon şirketinden nikah şekerine kadar 20’nin üzerinde iş kolunu kapsıyor.

Evlenen çift sayısındaki artışın, değişen trendlerin ve sektöre yeni katılan firmaların etkisiyle her geçen yıl daha da büyüyen ve yenilenen fuar, özellikle son on yılda büyük bir ivme kazanarak sektöre de önemli bir katkı sağlamaya devam ediyor.

Evlilik Hazırlığı Minimum 50 Bin TL’den Başlıyor

Geçtiğimiz yıl Evlilik Dünyası Fuarı’nda Patika Fuarcılık’ın katılımcı firmalarla yapmış olduğu anket çalışmasına göre çiftlerin düğün ve ev hazırlığı için minimum 50 bin TL’lik bir bütçe ayırmaları gerektiği ortaya çıktı. Düğün mekanı seçimi ve davetli sayısına göre bu rakam 200 bin TL ve üzerine kadar çıkıyor. Bu yıl 14’üncüsü gerçekleşecek olan ‘Evlilik Dünyası Fuarı’ alternatifleri bir arada bulmaları ve bütçelerine göre seçim yapmalarında yol gösterdiği için evlenecek çiftler tarafından tercih edilen bir fuar olmaya devam ediyor.

 

 

İstanbul’da Evlenecek 60 Bin Çift Bu Fuarı Bekliyor

Evlilik Dünyası Fuarı’nın bugüne kadar 450 binden fazla çifte evlilik sürecinde rehberlik ettiğini belirten Patika Fuarcılık Genel Müdürü Didem Cılga, “Bu yıl 14.sünü düzenleyeceğimiz fuar, sadece çiftlerin düğün hazırlığına değil, aynı zamanda ev kurma sürecinde gerekli olabilecek ürün gruplarına da ulaşmalarını sağlıyor. Sektörün yeni firmalarını görebilecekleri ve dünya trendlerini yakalayabilecekleri zengin ürün ve hizmet yelpazesiyle evlenecek çiftlere alternatifler sunuyor. 2016 yılında hedefimiz 60 bin çifte ulaşmak. 1 milyar TL’nin üzerinde bir ticari hacim yaratan Evlilik Dünyası Fuarı, 2016 yılında da sektöre önemli katkılar sağlayacak. İlk yılında 800 metrekare alanda 38 firmanın katılımıyla organize edilen fuar, bu yıl 8 bin 500 metrekare alanda yaklaşık 120 firmanın katılımıyla kapılarını açacak. Bu yıl 50’ye yakın firma fuara ilk kez katılıyor. Gerek ziyaretçi gerekse katılımcı anlamında fuara ilgi her geçen yıl daha da büyüyor. İlk yılında 14 bin ziyaretçi ağırlayan Evlilik Dünyası Fuarı, geçen yıl 47. 520 ziyaretçiye ulaşmıştı. Bu yıl çiftlerin isteklerini, değişen trendleri de gözönüne alarak yaptığımız düzenlemeler ve yenilikler neticesinde çok daha fazla ziyaretçi hedefliyoruz” diye konuştu.

Fuarda Dikkat Çekecek Farklı Hizmetlerde Mevcut

Evlilik Dünyası Fuarı’nda; düğün mekanı, gelinlik, fotoğraf ve organizasyon firmalarının ağırlığı hissedilecek. Geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında özellikle gelinlik ve mekan firmalarının fuara katılımı bu yıl daha yoğun olacak. Evlilik Dünyası 2016’ya katılan firmalar arasında farklı hizmetleriyle dikkat çekenler de var.

İtalya’dan gelen organizasyon firması Sposa Mediterranea bunlardan biri. Şirket "İtalya’da Evleniyorum" konseptiyle yurtdışında evlenmek isteyen çiftlere hitap edecek. Fuara ilk kez katılan bir başka firma, çiftlerin ev içi dekorasyonu için alternatifler sunarken ünlü manken Ebru Şancı da fuarda kendi tasarımı olan gelinlik ve abiye kıyafetlerini sergileyecek. Ayrıca evlenecek çiftlerin özel günleri için farklı bir konsept hazırlayan bir firma da “dijital anı defteri”ni ziyaretçilerle buluşturacak.

‘İçinde Aşk Olan Fuar

Her yıl farklı konularla yola çıkan Evlilik Dünyası Fuarı’nın bu yılki teması ‘çiçek konsepti’ olacak. Bu yıl dünya modasında trend olarak öne çıkan ‘çiçek’ teması, hayalindeki düğünü gerçekleştirmek isteyen gelin adaylarına da yön verecek. Bu nedenle ‘İçinde Aşk Olan Fuar’ olarak anılan Evlilik Dünyası’nın bu yılki ana teması da ‘Çiçek Gelinler’ olarak belirlendi.

Dekorasyondan organizasyona, fotoğraf çekiminden gelinliğe kadar çiçek konsepti her alanda kullanılacak. Özellikle son yıllarda öne çıkan üç boyutlu gelinliklerde de çiçek detayları gelin adaylarının gözdesi olacak.

Evlilik Dünyası Evlilik Hazırlıkları Fuarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.evlilikfuari.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi düğün sektöründe bulunan girişimciler ve evlilik hazırlığı içerisinde olan tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor