5.Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’ne Başbakan Davutoğlu Katıldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin gençlik yapılanması olan Genç MÜSİAD'ın oganize ettiği 5.Uluslararası Genç İşadamları Kongresi'ne Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu katıldı. Kongrede Başbakan Davutoğlu, gençlere yönelik çalışmaları ile gençleri müjdeledi. Detaylar haberimizde..

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin gençlik yapılanması olan Genç MÜSİAD'ın oganize ettiği 5.Uluslararası Genç İşadamları Kongresi'ne Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu katıldı. Kongrede Başbakan Davutoğlu, gençlere yönelik çalışmaları ile gençleri müjdeledi.

Dünya genelinde artan adaletsizliğe dikkat çekerek, adil bir girişimin gerekliliğini anlatmak amacıyla bu yıl beşincisi düzenlene Kongreye, Başbakan Ahmet Davutoğlu, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar, Genç MÜSİAD Başkanı Yavuz Fettahoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve davetliler katıldı.

Kongrenin kapanış programında Dünya genelindeki adaletsizliğe dikkat çekmek amacıyla bu kongreyi düzenlediklerini dile getiren Genç MÜSİAD Başkanı Yavuz Fettahoğlu, kongreye katılan herkese çok teşekkür etti.

MÜSİAD Genel Bakanı Nail Olpak ise açılış konuşmasında MÜSİAD’ın son 2 hafta içerisinde yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi.

‘Yeni Türkiye Kabuğunu Kırarak Dünya’ya Açıldı’

5.Uluslararası Genç İşadamları Kongresi'nin kapanış oturumunda konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, MÜSİAD'ın kısa süre içerisindeki başarılı yükselişine dikkat çekerek, Genç MÜSİAD üyelerinin kültürel açıdan iş ahlakına sadık kaldıklarını ifade etti. 

Davutoğlu konuşmasında 'Eski Türkiye'nin kendi kabuğuna çekildiğini, 'Yeni Türkiye'nin de kabuğunu kırarak, her açıdan dünyaya açıldığını söyledi.

‘Genç Girişimcilerimizi Tüm Dünya’da Görmek İstiyorum’

Tüm dünyada genç girişimcileri görmek istediğini bildiren Davutoğlu, “Genç girişimcilerimize diyorum ki bütün dünyada sizi görmek istiyorum. Ekonomik faaliyetler açısından son derece gereklidir. 2002'de 87,6 milyar dolar olan dış ticaret hacmimiz 400 milyar dolara yükseldi. 2002'de 36 milyar dolar ihracatımız 2014'te 158 milyar dolar seviyesine çıktı. Müteahhitlik bedelleri arasında en önemli ülkeler arasına girdik. Düşük gelir seviyesinden orta gelir seviyesine yükseldik. Yüksek gelir seviyesine çıkaracağız. 2023 ve daha sonrasına bakacağız” dedi.

‘İş Kurmak İsteyen Her Gence Karşılıksız 50 Bin TL Vereceğiz’

Konuşmasında geleceğe yönelik gençlere müjdeler veren Başbakan Davutoğlu, kendi işini ilk defa kurmak isteyen her gence 50 bin TL'ye kadar karşılıksız sermaye vereceklerini söyleyerek, ”Gençlerimiz ihtiyacı olan sermayeyi harcayacaklar. Devletin bir ana ve baba olarak el uzatması. 50 bin TL yetmiyorsa gelecek bize biz de ona 100 bin TL verip al şu 100 bin TL'yi işlerin yoluna girince faizsiz ödersin diyeceğiz. Önümüzdeki hafta attığımız adımları gözden geçireceğiz” diye konuştu.

‘İş Kuran Gençlerden 3 Yıl Gelir Vergisi Alınmayacak’

İş kuran gençlerin üzerine vergi yükü olmaması için 3 yıl boyunca gençlerden gelir vergisi alınmayacağını belirten Davutoğlu, “Genç çiftçilerimize 30 bin TL karşılıksız destek vereceğiz. İlk kez iş bulan gençlerimizin 1 yıllık maaşlarını vereceğiz. Türkiye'de genç olmak başlı başına bahtiyarlık. Genel sağlık sigortası prim borçlarını sıfırlıyoruz, meslek lisesi ve üniversite stajlarına yeni düzenleme yapacağız” şeklinde konuştu.

‘Öğrenci Burslarını 400 TL’ye Çıkardık’

Facebook üzerinden belirli aralıklarla yayın yapacaklarını ifade eden Davutoğlu, ”Bundan sonra basın mensupları üstlerine alınmasın ama kendi yayınımızı kendimiz yapacağız. Öyle görünüyor. Seçim öncesinde gençlerle bir sohbette bir araya gelmiştim. Gençlerle kütüphane sohbetlerine devam edeceğiz ama arada sırada Facebook sürprizleri yapacağız. Gençlerimizin bursunu 330'dan 400 TL'ye çıkaran kararı aldık” dedi.

‘Gençlere Pasaport Harçını Kaldıracağız, THY’den Biletlere Yüzde 20 İndirim’

Gençler için GENÇDER programını hayata geçirdiklerini söyleyen Davutoğlu, “Sanatsal faaliyet ve sportif etkinliklerde bulunan gençlerimize proje bazlı destek vereceğiz. Genç kabiliyetlerin ortaya çıkması için her türlü engeli kaldıracağız. Dünyayı tanımak için pasaport lazım. Taahhütlerimizden biri idi. Öğrenim gören gençlerimizin pasaport harcını kaldırıyoruz. Ayrıca THY ile konuştuk gençlerimizin yurt dışı seyahatlerinde yüzde 20 indirim sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Vaatler 3 Ayda Hayata Geçecek’

Verilen vaatlerin Allah'ın izni ile bir kısmını hayata geçirdiklerini vurgulayan Davutoğlu, "Türkiye'de artık her şey çok daha kolay olacak. Allah'ın izni ile yerine getirdiklerimiz dışında bütün vaatlerimiz 3 ayda hayata geçecek. Eskiden vaatler seçim öncesinde yapılır unutulurdu. Şimdi vaatler seçimden 3 ay sonra hayata geçiriliyor. Türkiye geçmişte ne vaatler gördü. 'Herkese 2 anahtar vereceğiz' dediler sonra eldeki anahtarlar da gitti" dedi.

Davutoğlu, gençlere çağrıda bulunarak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sizi sokaklara atarak ölüme gönderen kirli zihinlerin oyunlarına gelmeyin. Hayatlarınızı karartarak sizleri dağlara, barikatlara, hendeklere mahkum etmeye çalışanları dinlemeyin. Sizleri ailenizden, sevdiklerinizden ayırarak yüreklerine sevgi yerine nefret tohumları ekenlere fırsat vermeyin. Devleti düşman göstererek, gençlerimizin geleceğini çalanlara bugün gelin hep beraber 'edi bese/yeter artık' diyelim. Hendek kuranlara, tuzak kuranlara, cami yakanlara, pusu kuranlara 'yeter artık' diyelim. Bugün temiz, bembeyaz bir sayfa açalım. Devlet her zaman sizin ve bu ülkenin güzel gençlerinin yanında. Biz her zaman sizin yanınızdayız. Yeter ki atın elinizdeki taşları, sopaları... Ailenizi, yuvanızı, toprağınızı yakmayın, yıkmayın. Kulağınıza fısıldanan yalanlar uğruna geleceğinizi, hayallerinizi bir kenara atmayın. Devlet her zaman vatandaşı için var. Biz her zaman sizler için varırız. Sizin iyiliğiniz için, size bir gelecek sunmak için de ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Ne fedakarlık gerekiyorsa onu da yapacağız. Bu toprağın her karışında sevginin, hoşgörünün ve huzurun tesis edilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz."

‘Buradaki Her Kardeşin Bir Helal Lokma Kardeşi Olsun’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özellikle de genç girişimcilerden bir ricası olduğunu ifade ederek, “Bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu şartlardan olumsuz şekilde etkilenen ve hendeklerden, barikatlardan ve bunların getirdiği ortamdan etkilenerek iş dünyasında, iş hayatında önemli engellerle karşılaşan bölgedeki genç esnafa sahip çıkın. Her biriniz Diyarbakır'da, Mardin'de, Şırnak'ta, Hakkari'de, Bingöl'de, Van'da bir genç esnafı kan kardeşi, dava kardeşi, can kardeşi edinin. Ekonomi Bakanlığımız devreye girebilir. İş teşkilatlarımız, MÜSİAD devreye girebilir. Buradaki her kardeşimin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bir helal lokma kardeşi olsun. Lokmaları paylaşacağı, silahlara, hendeklere, barikatlara karşı lokmalarını, aşını paylaşacağı bir kardeşi olsun” diye konuştu.

Ülkenin doğusunu, batısını, kuzeyini, güneyini kardeşlik ve muhabbetle kuşatmaya geldiklerini ifade eden Davutoğlu, bereketli topraklara sadece muhabbet ve sevgi tohumu ekeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na günün anlam ve önemine dair bir hediye takdim edildi. Kongre’ye sponsor olan firmalara da Başbakan Davutoğlu eşliğinde MÜSİAD ve Genç MÜSİAD Başkanları tarafından sertifika verildi. Aile fotoğrafı çekiminin ardından program sona erdi.

5.Uluslararası Genç İşadamları Kongresi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ugik.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor