ZÜCDER, Züccaciye Sektörünü “Ulusal B2B” Toplantıları İle Buluşturuyor!

Züccaciye sektörünün nabzını tutan ZÜCDER, Türkiye’de bir ilki geçekleştirerek “Ulusal B2B” toplantılarını başlatıyor. Züccaciye sektörünün rekabet gücünü arttırmak amacıyla 25-26 Aralık 2015 tarihlerinde, Kartepe Greenpark Otel’de Türk üreticisi ile Türk markaları bir araya gelecek. Detaylar...

Züccaciye sektörünün nabzını tutan ZÜCDER, Türkiye’de bir ilki geçekleştirerek “Ulusal B2B” toplantılarını başlatıyor. Züccaciye sektörünün rekabet gücünü arttırmak amacıyla 25-26 Aralık 2015 tarihlerinde, Kartepe Greenpark Otel’de Türk üreticisi ile Türk markaları bir araya gelecek. 

Yıllık 6.7 milyar USD üretim hacmine sahip züccaciye sektörünün en önemli temsilcilerinden ZÜCDER (Züccaciyeciler Derneği); üretici, ihracatçı, ithalatçı, toptancı, perakendeci gibi üyelerinin ticari ilişkilerini arttırmak ve sektörün rekabet gücünü yükseltmek için önemli bir projeyi başlatıyor: Türk Üreticisi ile Türk Markaları Buluştuyor.

Proje kapsamında 25-26 Aralık 2015 tarihleri arasında, Kartepe Greenpark Otel’de 120 ZÜCDER üyesi firma, 200’den fazla kişi ile 2 gün boyunca ikili iş görüşmelerinde bulunacak. Projenin hayata geçmesiyle ZÜCDER üyelerinin hem birbirleriyle olan iletişimleri artacak hem de doğrudan görüşmeyle iş hacimleri genişlemiş olacak.

KOSGEB’den destekli projenin amacı; yerli üretimi arttırmak, satın almada aracı paylarını ortadan kaldırılarak ZÜCDER üyelerinin birbirleriyle direkt temasta olmalarını sağlamak. Organizasyon öncesinde projeyle ilgili detayları paylaşan ZÜCDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan, “Sektörümüzün en büyük problemlerinden bir tanesi, ne yazık ki Türk markalarının ve Türk üreticilerinin yeterince birbirleri ile iş ilişkisi içinde olamamaları. Birçok marka, bazı ürünlerini Türkiye’de ürettirebilecek imkan varken, satın almalar için ithalat yapmak zorunda kalıyor. Yine diğer bir konu ise sağlıklı iletişim halinde olunamaması nedeniyle üretici de, ihracatçı da, perakendeci de aslında birbirlerinin yaşadığı ortak sorunlardan dolayı hep birlikte zaman ve para kaybediyorlar. Eğer sektörün tüm oyuncuları birbirlerinin sorunlarını, taleplerini iyi bilirse, çok daha kolay çözüm üretip sektörümüzün Türkiye ekonomisindeki payını yükseltebilir, üretim hacmimizi büyütebilir, Türk markalarının değerini arttırabilir ve en önemlisi de maliyetleri aşağıya çekebiliriz. Biz de ZÜCDER olarak KOSGEB desteğiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz ve “Türk markaları ile Türk üreticilerini buluşturuyoruz” sloganı adı altında sektörümüzün kucaklaşmasını sağlıyoruz. Sektör için bu büyük adımı atmanın gururunu yaşıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

25 Aralık Cuma günü başlayacak organizasyonun açış konuşmasını ZÜCDER/EVFED Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan yapacak. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi, İhracatçılar Birlikleri, İTO ve İSO Temsilcilerinin de katılacağı “Ulusal B2B” toplantısı, 26 Aralık Cumartesi akşamına kadar devam edecek.

ZÜCDER (Züccaciyeciler Derneği) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.zucder.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi züccaciye sektöründe faaliyet gösteren girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor