Yeni Nesil Ödeme Teknolojilerinin Merkezi Olmayı Hedefleyen STK: ÖDED!

Türkiye’yi yeni nesil ödeme teknolojilerinin merkez üssü haline getirmeyi hedefleyen Ödeme ve Elektronik Para Derneği (ÖDED) kuruldu. Detaylar haberimizde..

Türkiye’yi yeni nesil ödeme teknolojilerinin merkez üssü haline getirmeyi hedefleyen Ödeme ve Elektronik Para Derneği (ÖDED) kuruldu.

Türkiye’de sunulan ödeme ve elektronik para hizmetlerinin gelişmesine liderlik ederek, tüketicinin ve işletmelerin hayatını kolaylaştıracak güvenli, kolay ve yenilikçi hizmetlere ulaşmasını sağlamayı hedefleyen Ödeme ve Elektronik Para Derneği (ÖDED), 2015 yılı Ekim ayı itibariyle İstanbul’da faaliyetlerine başladı. ÖDED’in Başkanlığını ödeme sistemleri alanında önemli bir tecrübeye sahip olan Burhan Eliaçık üstlendi.

Ödeme ve Elektronik Para Derneği (ÖDED), 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun uyarınca, Türkiye’de ödeme ve elektronik para hizmetleri sunan ve ödeme ve elektronik para kuruluşu statüsündeki firmaları temsil eden bir sektör derneği olarak tanımlanıyor.

Dernek, ödeme kuruluşu ve elektronik para kuruluşu faaliyet izni başvurusunda bulunan ve faaliyet izni verilen kuruluşlara üye olma imkanı sunuyor. Bu doğrultuda Ödeme ve Elektronik Para Derneği (ÖDED)’e ödeme veya elektronik para kuruluşu faaliyet izni başvurusunda bulunan veya alan mobil operatörler, mobil ödeme aracı şirketler, ödeme servis sağlayıcılar, uluslararası para transferi şirketleri ve fatura ödeme şirketleri üye olabiliyor.

Derneğin mevcut üyeleri arasında: Turkcell Ödeme Hizmetleri, Western Union, PayPal, Çevirimiçi, PaybyMe ,payguru, Wirecard , Birleşik Ödeme, D Ödeme , gscash, ininal, ipara , iyzico, Moka, ödeal, paratika, paynet, Paytrek, PayU, Faturavizyon, Hızlı Tahsilat, Pratik İşlem şirketleri yer alıyor.

Ödeme ve Elektronik Para Derneği Başkanı Burhan Eliaçık, derneğin kuruluş amaçlarını şöyle özetledi: "Öncelikli hedefimiz Türkiye’de sunulan ödeme ve elektronik para hizmetlerinin gelişmesine, etkinliğinin ve yaygınlığının artmasına liderlik ederek, finansın tabana yayılmasında öncü olmak, yasal otoriteler ile sektör arasında köprü vazifesi görmek, bunun yanında tüketicinin ve işletmelerin hayatını kolaylaştıracak güvenli, kolay ve yenilikçi hizmetlere ulaşmasında etkin rol almak olacaktır. Bu şekilde Türkiye’yi ödeme sistemleri alanındaki en gelişmiş ülkelerinden biri haline getirerek, bölgesinde lider bir “merkez üssü”ne ve ödeme sistemleri alanında teknoloji ve bilgi ihraç eden bir ülkeye dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Bütün bunları yaparken Üyeler ve sektörler arasında sinerjiyi sağlamak her zaman temel prensibimiz olacaktır."

Ödeme ve Elektronik Para Derneği (ÖDED) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.oded.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor