Bakan Fikri Işık'tan Genç Girişimcilere "50 Bin Lira Hibe" Çağrısı!

Bakan Fikri Işık, kendi işini kurmak isteyen gençlere 50 bin lira hibe, istemeleri halinde 100 bin lira da faizsiz kredi verileceğini bildirdi. Işık, söz konusu uygulamanın 17 Aralık itibarıyla başladığına işaret ederek, genç girişimcileri KOSGEB aracılığıyla uygulanan programa başvurmaya davet etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kendi işini kurmak isteyen gençlere 50 bin lira hibe ve istemeleri halinde 100 bin lira da faizsiz kredi verileceğini bildirdi. Işık, söz konusu uygulamanın 17 Aralık itibarıyla başladığına işaret ederek, genç girişimcileri Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla uygulanan programa başvurmaya davet etti.

Işık, gerek Bakanlık bünyesinde gerekse de KOSGEB'de hayata geçirdikleri proje ve programlarla gençleri, kadınları ve tüm girişimcileri desteklediklerini söyledi.

İhtiyaç görülen her alanda desteklerin artarak devam ettiğini vurgulayan Işık, revize edilen Girişimcilik Destek Programı ile yeni girişimcilere verilen desteğin hibe kısmının 30 bin liradan 50 bin liraya, sabit yatırım desteği adı altındaki faizsiz kredi desteğinin ise 70 bin liradan 100 bin liraya çıkarıldığına dikkati çekti.

Işık, 17 Aralık'tan itibaren projesi onaylanıp kurullara girmeye hak kazanan tüm girişimcilerin söz konusu desteklerden yararlanabileceğine işaret ederek, "AK Parti olarak seçim öncesinde ne vadettiysek, hepsini bir bir hayata geçiriyoruz. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin lira hibe ve istemesi halinde 100 bin lira da faizsiz kredi vereceğiz. Uygulama 17 Aralık itibarıyla başladı. Genç girişimcilerimizi KOSGEB aracılığıyla uyguladığımız programa başvurmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Girişimcilik Destek Programı'nın Detayları

Girişimcilik Destek Programı'nın ayrıntılarına ilişkin de bilgi veren Işık, 50 bin liralık hibenin;

  • 2 bin lirasının "işletme kuruluş desteği",
  • 18 bin lirasının "kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği",
  • 30 bin lirasının da "işletme giderleri desteği"nden

oluştuğunu anlattı.

Işık, bu destekten yararlanmak isteyen girişimci adaylarının öncelikle 24 saati atölye çalışmalarından oluşan ve toplamda 70 saat olan uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, girişimcilik sertifikasını alması gerektiğini söyledi.

Öte yandan söz konusu sertifikayı alanların dışında KOSGEB'in "Genç Girişimci Geliştirme Programı" tamamlayanlar ile "Küçük Ölçekli İşletme Kurma Danışmanlığı Desteği (KÖİDD) Programı"nı bitirerek, eğitime veya programa katıldığını belgeleyen ve işletmesini kuran girişimciler ve İş Geliştirme Merkezleri'nde (İŞGEM) yer alan girişimcilerin de destekten faydalanabileceğini belirten Işık, "Girişimcilerimizi her alanda desteklemeye devam edeceğiz. Şartları uyan her girişimcimizin söz konusu programlara başvurmalarını bekliyoruz" dedi.

17 Aralık 2015 itibariyle başvuruları başlayan "Yeni Girişimci Desteği" ve "KOSGEB" tarafından verilen diğer destekler hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kosgeb.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi desteklerden yararlanmak isteyen girişimci adayı genç okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor