EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı Başvurularınızı Bekliyor!

EY’nin vizyon sahibi girişimci kadınların iş dünyasında yükselmeleri ve küresel pazarlarda rekabet edebilmelerini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı'nın başvuru süresi 18 Ocak 2016 tarihine kadar uzatıldı. Detaylar Haberimizde

EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı başvuruları yoğun talep üzerine 18 Ocak 2016 tarihine kadar uzatıldı. Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY’nin vizyon sahibi girişimci kadınların iş dünyasında yükselmeleri ve küresel pazarlarda rekabet edebilmelerini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği program ile işini büyütme potansiyeli taşıyan kadın girişimciler desteklenecek.

Küresel arenada söz sahibi olmak isteyen şirketlerin bu program ile hedeflerine ulaşabileceklerini vurgulayan EY Türkiye Kurumsal Finansman Şirket Ortağı Özge Gürsoy, “Seçilen girişimcilerimiz programdan tamamen burslu faydalanacak, hiçbir ücret ödemeyecek. Türk toplumu ve ekonomisine katkı sağlamasını amaçladığımız programımız ile girişimci kadınları küresel pazarda liderliğe yükselmeye teşvik edeceğiz” dedi.

Dünyanın lider denetim ve danışmanlık şirketlerinden EY, küresel çapta uyguladığı EY Entrepreneurial Winning Women Programı’nı Türkiye’ye taşıyor. EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı ile işlerini büyütme hedefi, tutkusu ve potansiyeli olan girişimci kadınları, uluslararası pazarlarda etkin faaliyet göstermeye ve rekabet etmeye hazır hale getirmeyi amaçlayan EY, programa kabul edilen girişimcilere bir yıl boyunca burslu bir şekilde, ücretsiz olarak çeşitli eğitimler verecek. Aynı zamanda girişimcilere şirketlerini büyütmek için ihtiyaç duydukları alanlarda destek ve koçluk sağlayacak. EY, Türkiye’de 2016 yılında uygulamaya başlayacağı ve sosyal sorumluluk niteliği taşıyan programı ile kadınların; yatırımcıların, danışmanların ve diğer başarılı girişimcilerin bilgi ve birikimlerinden yaralanabilecekleri bir ağa katılmasını sağlamayı ve şirketlerini hem ciro hem de istihdam anlamında büyütmelerine katkı sağlamayı hedefliyor.

EY Türkiye Kurumsal Finansman Şirket Ortağı Özge Gürsoy, program ile ilgili şöyle konuştu:

“Girişimcilere yönelik danışmanlık ve rehberlik alanında bir dünya lideri olarak başarılı rol modellere ve iş geliştirme çevrelerine erişimin, girişimcilerin işlerini büyütmeleri için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Girişimci kadınların işletmelerinin operasyonlarını programdan sağlayacakları kazanımlarla büyütmelerine yardımcı olmak ve böylece EY olarak Türkiye ekonomisine sağladığımız katkıyı artırmak en büyük amacımız.”

Program, Katılımcı Şirketlerde Büyümenin İtici Gücü Oluyor

EY’nin yaklaşık 30 ülkede uyguladığı program dâhilinde elde edilen sonuçlar EY Girişimci Kadın Liderler Programı’nın girişimciler için hızlı bir büyüme sağladığını gösteriyor. Babson College Kadın Girişimci Liderliği Merkezi tarafından düzenlenen bağımsız bir araştırmaya göre; programa Kuzey Amerika’dan katılan şirketlerin 2013 yılı toplam cirosu programa katılmadan önceki yıllara göre %63 yükseldi. Katılımcıların yıllık ortalama ciro artışı ise %20’yi buldu. Bununla birlikte şirketlerin programa katılmalarının ikinci yılında büyümelerinin %50’ye ulaştığı gözlendi.

Türkiye Kurumsal Finansman Bölümü Ortağı ve EMEIA Stratejik Büyüyen Pazarlar Lideri Demet Özdemir, “Global araştırmalar gösteriyor ki, kadınlara hali hazırda sahip oldukları beceriler konusunda güven aşılanmalı ve mentorluk yapılmalı. Program ile kaynaklarımızı kadın girişimcilerin şirketleri için hayalini kurdukları tam potansiyele ulaşabilmeleri için kullanıyoruz. EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı kadınların var olan şirketlerini büyüterek pazar lideri konumuna ulaşmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı

EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı, işlerini büyütme hedefi, tutkusu ve potansiyeli olan kadın girişimcilere ulaşarak hedeflerini gerçekleştirmelerine yardım edecek etkili bir liderlik programı olma özelliği taşıyor.

Programa seçilen girişimciler, yatırımcıların, danışmanların ve diğer başarılı girişimcilerin bilgi ve birikimlerinden yaralanabilecekleri bir ağa katılırlar ve şirketlerini büyütmek için ihtiyaç duydukları beş ana alanda destek ve koçluk alırlar.

Bu alanlar arasında;

  • Büyük düşünmek ve cesur davranmak,
  • Güçlü bir kişisel profil oluşturmak,
  • İşi yapan değil yöneten olmak,
  • Kilit danışman ağlarını kurmak,
  • Şirketin büyümesi için finansman opsiyonlarını değerlendirmek

yer alıyor.

Son Başvuru Tarihi: 18 Ocak

EY'nin küresel olarak uyguladığı Girişimci Kadın Liderler Programı'nı Türkiye'de hayata geçirmenin heyecanını yaşadıklarını belirten programın Avrupa, Orta Doğu, Hindistan, Afrika Direktörü İmge Kaya Sabancı ise şunları söyledi: “Programa yönelik ilginin yoğunluğu nedeniyle başvuru süresini uzatma kararı aldık. Programa olan talebin tüm Türkiye genelinden olması bizim için ayrıca sevindirici bir unsur oldu. Türkiye’de bu yıl ilk kez düzenlemeye başladığımız EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı sektöründe lider olmayı hedefleyen şirketlerin önünü açacak. İşini büyütmek isteyen girişimci kadınlar bu fırsatı kaçırmamalı!”

Programın ayrıcalıklı fırsatlarından yararlanmak isteyen adayların ve şirketlerinin belli kriterleri sağlamaları gerekiyor. EY Girişimci Kadın Liderler Programı'na katılmak isteyenlerin şirketlerinin Türkiye merkezli olması, son iki yılda yıllık en az 1 milyon TL cirosu olması ve en az 3 yıldır faaliyet göstermesi gerekiyor. Kadın girişimcinin ise şirkette en az yüzde 25 hissedar olması ve yönetimsel olarak ana karar vericilerden biri olması programa katılım için önem arz ediyor.

Belirlenen kriterleri ve özellikleri sağlayan adayların başvuruları değerlendirilerek, 10 Şubat 2016 tarihine kadar EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı 2016 Dönemi'nde yer alacak en fazla 12 kadın girişimci belirlenecek.

EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı'na başvurmak isteyen kadın girişimciler, 18 Ocak 2016 tarihine kadar web sitesi üzerinden form doldurarak başvuru yapabilecek.

EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve başvuruda bulunmak isterseniz www.ey.com/tr/eww web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi işlerini büyütme hedefi, tutkusu ve potansiyeli olan kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor