Berat Albayrak’tan Alternatif Enerji Projesi Sahibi Gençlere Tam Destek!

35. Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 7. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla, Istanbul'da konuklarına kapılarını açtı. Bakan Albayrak, alternatif enerji projesi sahibi gençlere tam destek sözü verdi. Detaylar

35. Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 7. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla, Wow Convention Center - Istanbul' da konuklarına kapılarını açtı.

7. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'na Shell Eco-marathon araçları renk kattı. Shell Eco-marathon takımlarının standını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ziyaret etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ise gençlerin en az enerjiyle en uzun mesafe gitmek üzere tasarladıkları Shell Eco-marathon araçlarını kullandılar. Albayrak, stand ziyaretinde gençlere tam destek sözü verdi.

Açılış konuşmasının ardından fuar alanında incelemelerde bulunan Berat Albayrak, ziyaretine ilk olarak “en az enerjiyle en uzun mesafe” gitmek üzere tasarlanan araçların yer aldığı Shell Eco-marathon takımlarının standlarından başladı. Takım üyelerinden teknik bilgi alan Berat Albayrak, alternatif enerji kaynaklarının önemine vurgu yaptı.

Albayrak; ''Siz genç nesiller sayesinde alternatif enerji kaynaklarını en iyi, en verimli şekilde değerlendireceğiz. Bu konuda sizlere çok iş düşüyor, projelerinizde sizlere destek olmaya hazırız'' dedi. Takımların başarı grafiği hakkında bilgi alan Berat Albayrak; ''Bu yarışmalarda en az bir Türk takımımızın 1. olması gerekiyor'' diye konuştu. Albayrak'ın yanı sıra standı ziyaret eden EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Yeditepe Üniversitesi’nin ve İstanbul Üniversitesi’nin Shell Eco-marathon araçlarını kullanarak araçlar hakkında teknik bilgi aldı.

7. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’na, Yeditepe Üniversitesi’nden YUEMT, İstanbul Üniversitesi’nden Hidroist ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden AE2 Project takımları katıldı. 3 üniversite de, 2015 yılında Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlenen Shell Eco-marathon Avrupa yarışmasında ülkemizi başarıyla temsil ederek derece almışlardı. Yıldız Teknik Üniversitesi takımı AE2 Project, Shell Eco-marathon Avrupa Emniyet Ödülü’nü alarak ülkemize kupayla dönme başarısı göstermişti. İstanbul Üniversitesi takımı Hidroist, hidrojenle çalışan araçlarıyla Avrupa 5.si, Yeditepe Ünviersitesi takımı YUEMT ise elektrikli araçları ile Avrupa 9.su olmuştu.

Shell 10 senedir Türkiye’de, öğrencilerin kendilerini inovasyon, teknoloji ve mühendislik alanlarında geliştirmesine Shell Eco-marathon ile katkıda bulunuyor. Gençleri geleceğin enerji teknolojileriyle çalışan araçlar geliştirmeye teşvik etmek üzere düzenlenen yarışmaya, 2005’den bu yana Türkiye’den 120’nin üzerinde takım ve 1500’e yakın öğrenci katıldı.

16-25 yaş grubundaki öğrenciler, tasarlayıp ürettikleri araçlarla Shell Eco-marathon’a katılarak en az enerji ile en uzun mesafeyi kat etmeye çalışıyorlar. 2015’de Shell Eco-marathon’u, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) işbirliğiyle ilk kez Türkiye’de düzenleyen Shell Türkiye, yarışmaya Türkiye’nin farklı illerinden 185 üniversite ve lise öğrencisinin katılımını sağladı.

2016 yılında 30 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında Londra’da düzenlenecek Shell Eco-marathon Avrupa’da ülkemizi Türkiye’den 24 takım temsil edecek.

7. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı (EVF) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.evf.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi enerji alanında proje geliştiren girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor