GİV Girişimci Buluşmaları'nın 2016 Ocak Konuğu: Hakan Altınay!

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV), 2010 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirdiği Girişimci Buluşmaları'na devam ediyor. Bu ay ki Girişimci Buluşmaları'nın konuğu Altınay Robot Teknolojileri YK Başkanı sayın Hakan Altınay olacak. Detaylar haberimizde..

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV), 2010 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirdiği Girişimci Buluşmaları'na devam ediyor. Bu ay ki Girişimci Buluşmaları'nın konuğu Altınay Robot Teknolojileri YK Başkanı sayın Hakan Altınay olacak.

En son 2015 Kasım ayında AKPARTİ Mali ve İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili sayın Vedat Demiröz'ün konuk olduğu GİV Girişimci Buluşmaları bu ay 26 Ocak 2016 Salı günü 19.00'da GİV'in Eyüp'teki merkezinde gerçekleşecek.

Altınay Robot Teknolojileri YK Başkanı sayın Hakan Altınay, "Türkiye'de Robot Teknolojilerinin Gelişimi" konulu sunumuyla katılımcıların karşısında olacak.

Etkinliğe katılmak isteyen okurlarımız 0212 418 60 18'den Salih Yılmaz Beye ya da 0535 053 59 11'den Bahri Çetin Beye ulaşarak katılım isteklerini (LCV) iletmeleri gerekiyor.

Hakan Altınay Kimdir?

1990 yılında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nden Türkiye'nin ilk 4 Uzay Mühendisinden biri olarak mezun oldu. 1990 yılında, aynı üniversitede, Türkiye'nin ilk robotu olan ALTINAY 1'i geliştirdi.

1991 yılında, Türkiye'nin ilk Teknoparkı olan İTÜ-TEKMER'de, Tükiye'nin ilk girişimci araştırma şirketi olan Altınay Robotik ve Otomasyon Limited Şirketi'ni kurdu. 30 Ağustos 1993 tarihinde endüstride kullanılacak 6 eksenli, robot projesini hayata geçirdi. Geliştirdiği teknolojiyi sanayinin hizmetine sunmak ve kalıcı hale getirmek için 1994 yılında üniversitedeki görevinden ayrılarak Altınay Robotik AŞ'yi kurdu. Robotik alanında öncü çalışmalar yapan Altınay Robotik firması, 1996 yılında Dünya Robot Federasyonu (IFR) tarafından Avrupa'nın 28 robot üretixisinden biri olarak kabul edildi.

Bugüne kadar ulusal ve uluslararası alanda Altınay Robot Teknolojileri makina, yazılım, elektrik, elektronik, enerji ve robotik konularında 1 Milyon'dan fazla saatlik Ar-Ge ve Ür-Ge birikimi olan bir şirket konumuna ulaşmayı başardı. Firma gerçekleştirdiği çalışmalarla, en son 2012 yılında KOSGEB tarafından verilen "KOBİ Büyük Ödülü" başta olmak üzere pek çok ödüle layık görüldü.

Hakan Altınay, Türkiye'nin Bilim, Teknoloji ve Sanayi strateji çalışmalarında ve bu konularda hazırlanan kanun çalışmalarında aktif görevler aldı. Bu çalışmaların yanısıra, Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) Kurucu 2. Başkanlığı, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) Kurucu Mütevelli Heyeti Üyeliği, MÜSİAD Bilim ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı ve YK Üyeliği, Teknopark Bilim Kurulu Üyeliği, Sanayi ve İhtisas Komisyonu Üyeliği gibi pek çok görev üstlendi. Evli ve iki kız çocuk babası. Halen Altınay Robot Teknolojileri A.Ş.  Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.

Daha önceki Girişimci Buluşmaları'nı buradan inceleyebilir, Girişimci İşAdamları Vakfı hakkında bilgi edinmek istiyorsanız ilgili haberimizi okuyabilir ya da www.giv.org.tr'yi inceleyebilirsiniz.

Unutmayın, etkinlik 26 Ocak 2016 Salı günü saat 19:00'da GİV'in Eyüp'teki merkezinde. Etkinliğe katılmak isteyen okurlarımız 0212 418 60 18'den Salih Yılmaz Beye ya da 0535 053 59 11'den Bahri Çetin Beye ulaşarak katılım isteklerini (LCV) iletmeleri gerekiyor.

Etkinlik haberimizi GİV Girişimci Buluşmaları'na ilgi duyan ve Hakan Altınay'dan "Türkiye'de Robot Teknolojilerinin Gelişimi" konulu sunumunu dinlemek isteyen tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor