Felçli Kaynak İşçisi Topladığı Hurdalardan Kolunu Biyonik Yaptı!

Endonezya'da, beyin kanaması nedeniyle sol kolu felç olan Wayan Sumardana isimli bir kaynak işçisi, hurdalardan topladığı malzemeyle kendisine biyonik kol yapmayı başardı. Detaylar haberimizde..

Endonezya'da, beyin kanaması nedeniyle sol kolu felç olan Wayan Sumardana isimli bir kaynak işçisi, hurdalardan topladığı malzemeyle kendisine biyonik kol yapmayı başardı.

Endonezya'nın Bali kenti yakınlarındaki bir köyde yaşayan Wayan Sumardana'nın altı ay önce geçirdiği beyin kanaması sonucu sol kolu felç oldu. Kaynak işçisi olarak çalışan ve işine devam etmek isteyen Sumardana çözümü yine topladığı hurdalarda buldu. Sumardana internet üzerinden yaptığı araştırmalardan yararlanarak topladığı hurda metalleri biyonik kola dönüştürmeyi başardı.

Kurgubilim filmlerinden çok Mad Max filmlerindeki tuhaf hurdaları andıran 31 yaşındaki Sumardana'nın biyonik kolu, kafa derisine bağladığı elektrodlardan gelen sinyaller yardımıyla hareket ediyor.

Sumardana, bu kol sayesinde kolunu istediği gibi hareket ettirip ihtiyaç duyduğu malzemeleri eliyle tutabiliyor.

DHA kaynaklı derleme haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 6.244 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası, Mucit Girişimciler
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor