Türkiye’nin En İyi Performans Gösteren CEO’ları Belirlendi!

Harvard Business Review Türkiye ve INSEAD’ın özel bir metodoloji çerçevesinde belirlediği CEO’lar KoçSistem’in katkılarıyla düzenlenen gecede ödüllerini aldı. Detaylar haberimizde..

Harvard Business Review Türkiye ve INSEAD’ın özel bir metodoloji çerçevesinde belirlediği CEO’lar KoçSistem’in katkılarıyla düzenlenen gecede ödüllerini aldı.

Harvard Business Review Türkiye, en iyi performans gösteren CEO’lara yönelik dünyada 2 yıldır gerçekleştirilen çalışmayı Türkiye’ye taşıdı. Bu çalışma, Avrupa’nın en saygın işletme okullarından INSEAD’da geliştirilen özel bir metodoloji kullanılarak gerçekleştirildi. INSEAD’daki özel bir ekip, halka açık şirketler arasından belirli kriterlere göre seçtiği 100’den fazla şirketi değerlendirmeye aldı. Ulusal ve uluslararası güvenilir veritabanlarından toplanan veriler ışığında oluşturulan çalışma sonucunda Türkiye’nin En İyi Performans Gösteren CEO’ları belirlendi.

Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar TURAN, "Son yıllarda CEO’ların performansı konusunda ciddi tartışmalar yaşanıyor. Bugün artık CEO’ları yeni kriterlere ve bakış açılarına göre değerlendirmek gerekiyor. Bu çalışmada amacımız bu konuyu gündeme getirmek ve CEO’lara zorlu yolculuklarında destek olabilmek" dedi.

Türkiye’de 70. yılını kutlayan KoçSistem’in genel müdürü Mehmet Nalbantoğlu ise, “CEO’ların öncelikleri ciddi biçimde değişiyor. Sürekli bir dönüşüm ve rekabet mücadelesiyle karşı karşıya olan CEO’ların performansını etkileyen parametreler de çeşitleniyor. Biz KoçSistem olarak böylesine bir dünyada CEO’ların ihtiyaç duyacağı dönüşüm gücünü sağlayarak onlara destek olmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin En İyi Performans Gösteren CEO’lar ödüllerine layık görülen isimler şöyle:

Türkiye'nin En İyi Performans Gösteren CEO'ları
Kategori Kazanan Çalıştığı Kurum
Birincilik Ödülü Doç. Dr. Temel Kotil THY
İkincilik Ödülü Marco Votta Türk Traktör
Üçüncülük Ödülü Ahmet Serdar Görgüç Otokar
Otomotiv Yan Sanayi Sektörü M. Hakan Bayman Brisa
Bankacılık ve Finans Sektörü Ergun Özen Garanti Bankası
Yapı Sektörü Arif Nuri Bulut İzocam
Enerji Sektörü Yavuz Erkut Tüpraş
Otomotiv Sektörü Ali Bilaloğlu Doğuş Otomotiv
Tüketici Ürünleri Sektörü Turan Erdoğan Vestel
Perakende Sektörü Sıtkı Erben Adesse
İlaç Sektörü Sedat Birol Eczacıbaşı İlaç
Ulaştırma Alt Yapı ve Hizmet Sektörü Sani Şener TAV

Türkiye'nin En İyi Performans Gösteren CEO’larının belirlendiği çalışma Harvard Business Review Türkiye ve INSEAD’ın ortak çalışması ve KoçSistem’in katkılarıyla gerçekleştirildi. INSEAD’daki veri toplama ekibi, Türkiye’de halka açık şirketleri inceledi. BIST TÜM endeksine dahil olan şirketler içerisinden 31-12-2014 tarihi itibariyle piyasa değeri 100 milyon TL ve üzeri olan şirketlerden bir değerlendirme listesi oluşturuldu. Bu şirketlerin CEO’larında en az 2 yıl o şirkette görev yapmış olma şartı arandı. Bu kriterleri sağlayan şirketler INSEAD’ın istatistik ekibi tarafından modele entegre edildi ve değerlendirme sonuçlandırıldı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor