7-12 Yaş Çocuklara Yönelik Coding İstanbul Projesi Devam Ediyor!

İBB Gençlik Meclisi eğitim çalışmalarından biri olan Coding İstanbul Projesi hayata geçti. 7- 12 yaş çocuklara yönelik hazırlanan proje; bilişim sistemine giriş, temel programlama ve kod yazma eğitimlerinden oluşuyor. Detaylar haberimizde..

İBB Gençlik Meclisi eğitim çalışmalarından biri olan Coding İstanbul Projesi hayata geçti. 7- 12 yaş çocuklara yönelik hazırlanan proje; bilişim sistemine giriş, temel programlama ve kod yazma eğitimlerinden oluşuyor.

İBB Gençlik Meclisi bünyesinde gönüllü eğitmenler aracılığı ile verilen dersler haftanın 2 günü cumartesi-pazar verilecek ve 3 hafta sürecek.

Geleceğin yazılımcılarına temel oluşturacak ve kod yazma konusunda belirli bir seviyeye taşıyacak olan Coding İstanbul Projesi, Taksim Cer Atölyesi'nde  ücretsiz olarak veriliyor. Kod yazmanın mantığını , gerekliliğini ve temel tekniklerini öğrenen çocuklar,  ilerisi için alt yapı oluşturacak.

Çocuklarımıza dünyada değişen trendleri yakından takip etmelerini sağlamak, yeni gelişmeleri kültürle harmanlayarak yeni modeller ve inovatif yaklaşımlar kazandırmak amacı oluşturulan proje, 3 hafta da bir yeni öğrencileri ile devam edecek.

İlk hafta programlama dünyasına merhaba diyecek olan çocuklara, algoritmik bilgi ve yeteneklerinin gelişiminde katkı bulunacak temel programlama eğitimleri verilecek.

İkinci hafta eğitimlerinde programlama yeteneklerini geliştiren çocuklar kendi yazdıkları kodlar ile çeşitli uygulamalar ve çözümler geliştirecekler.

Eğitimin son haftasında düzenlenecek olan teknik gezi kapsamında günümüz dünyasında gerçekleştirilmiş teknolojik uygulamaların anlatımı sağlanacak.

Coding İstanbul Projesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek veya eğitimlerine başvuru yapmak için www.codingistanbul.com web adresini ziyaret edebilir ve buradaki başvuru formunu doldurabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor