MANUNET II İmalat Teknolojileri Ar-Ge Projeleri Çağrısı Açıldı!

MANUNET 2016 çağrısında projeleri başarılı bulunan Türkiye'den firmalara, TÜBİTAK tarafından 1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı aracılığıyla geri ödemesiz destek verilecek. Hibe destek oranı büyük firmalar için %60, KOBİ’ler için %75. Detaylar Haberimizde..

MANUNET 2016 çağrısında projeleri başarılı bulunan Türkiye'den firmalara (Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri), TÜBİTAK tarafından 1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı aracılığıyla hibe (geri ödemesiz) destek verilecek. Hibe destek oranı büyük firmalar için %60, KOBİ’ler için %75.

MANUNETII kapsamında, imalat teknolojileri Ar-Ge projelerinin destekleneceği uluslararası bir çağrı açıldı. Türkiye’de yerleşik sermaye şirketlerinin de başvurabileceği çağrı süreci, proje ön başvurusu ve proje önerisi olmak üzere 2 adımlı bir prosedür. 11 Ocak 2016 tarihinde açılan proje ön başvuruları 17 Mart 2016'ya kadar alınabilecek. Proje önerisilerin son teslim ve başvuru tarihi ise 28 Haziran 2016.

MANUNET, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından 7. Çerçeve Programı (ÇP) kapsamında desteklenen bir ERA-NET projesi. MANUNET projesinde Türkiye’yi TÜBİTAK temsil ediyor.

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında, TÜBİTAK’ın da katıldığı bir proje olan MANUNETII Projesi temel olarak; yeni imalat teknolojilerinin gelişimini, özellikle KOBİ'lerin imalat konulu Ar&Ge faaliyetlerine katılımını, imalata dayalı ekonominin Avrupa bölgesinde büyümesini, böylece Avrupa imalat endüstrisinin küresel rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunulmasını amaçlıyor.

MANUNET 2016 çağrısında projeleri başarılı bulunan Türkiye'den firmalara (Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri), TÜBİTAK tarafından 1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı aracılığıyla hibe (geri ödemesiz) destek verilecek. Hibe destek oranı büyük firmalar için %60, KOBİ’ler için %75’dir. 1509 Uygulama Esasları'nı buradan öğrenebilirsiniz.

Çağrı Konuları

  • Bilgi tabanlı mühendislik, üretimde bilgi ve iletişim teknolojilerin kullanımı (endüstriyel robotlar, bilgisayar destekli mühendislik ve tasarım, üretim otomasyonları, vb.)
  • Kaynakların verimli kullanımı ve geri dönüşümde dahil olmak üzere; çevre ve enerjiuygulamalarına yönelik üretim teknolojileri
  • Adaptif üretim teknolojileri
  • Üretimde yeni malzemeler (alaşım, yağ, kaplama, tekstil, inşaat, kompozit, yalıtım, vb.)
  • Yeni üretim metotları, komponentleri ve sistemleri
  • Üretime yönelik diğer ürün ve teknolojiler

Çağrı Takvimi
Proje ön başvurularının son teslim tarihi 17 Mart 2016 (saat: 17.00)
Ön başvuru yapan kuruluşlara geri dönüş Mayıs 2016
Proje önerilerinin son teslim ve başvuru tarihi 28 Haziran 2016 (saat: 17.00)
Desteklenecek projelerin seçimi Ekim-Kasım 2016

Çağrıya ait web sayfasından çağrıyla ilgili her türlü dokümana ve detaylı bilgilere erişilebilir, proje ortağı arayabilir, ortak arayan projeleri görebilir veya proje başvurusunda bulunabilirsiniz.

MANUNET 2016 Proje Çağrısı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.manunet.net web adresini ziyaret edebilir veya buradaki çağrı dökümanını inceleyebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor