Buluş Fuarı ISIF'16, Fikri Işık'ın Katılımıyla 3 Mart'ta Kapılarını Açıyor!

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF’16), T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Fikri Işık’ın katılımlarıyla 3 Mart 2016 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor. Detaylar haberimizde..

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF’16), T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Fikri Işık’ın katılımlarıyla 3 Mart 2016 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor.

Gelişmiş bir ülke olmanın önemli göstergelerinden biri de toplumun tüm kesimlerinin araştırma ve yenilik faaliyetlerine aktif katılım sağlayarak; ülkenin rekabet gücünü artıran, teknolojik ve ekonomik gelişmelere artı değer katan buluş ve inovasyon faaliyetlerinin artırılması için çaba göstermeleridir.

Yaratılan inovasyon ve buluşlara yönelik en önemli araçlardan biri de uluslararası buluş fuarları ve sergileridir. Bu bağlamda; Türk Patent Enstitüsü’nün de desteklediği İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF’16)’nın ilki 3–6 Mart 2016 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Ülkemizde uluslararası bağlamda ilk defa düzenlenecek olan ISIF’16; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onursal Himayelerinde, Dünyada 100’den fazla ülkenin üyesi olduğu Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA)’nun Himayelerinde, ülkemizin buluş alanında en önemli kuruluşu olan Türk Patent Enstitüsü'nün Ev Sahipliğinde, fikri mülkiyet konusunda uluslararası çatı kuruluş olan Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) ile LES Türkiye’nin çalıştay desteklerinde gerçekleştirilecek.

Buluş ve inovasyon etkinliği konusunda ülkemizin adını uluslararası alanda etkin bir şekilde duyuracağına inandığımız ISIF’16 içeriğinde; T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık’ın teşrifleri ile ödül töreni gerçekleştirilecek. Ayrıca TPE, WIPO ve LES Türkiye tarafından sağlanacak çalıştaylar, B2B görüşmeleri, yatırım alanı, açılış ve kapanış seremonileri de ISIF’16 faaliyetleri içerisinde yer alacak.

Ulusal ve Uluslararası arenada faaliyet gösteren yatırımcı ağları 212 Ltd., ACT (Accelerating the Commercialization of Technology), DCP (Diffusion Capital Partners), Endeavor, Galata Business Angels, İstanbul Startup Angels, Habitat-Ulusal Girişimcilik Merkezi, Inventram, Keiretsu, Revo ve TR Angels önemli paydaşlar arasında yer alıyor. Yine ekosistemin güçlü aktörlerinden Teknoloji Transfer Platformu, Patent ve Marka Vekilleri Derneği(PEM) ile Marka ve Patent Uzmanları Derneği(MAPADER) de ISIF’16’nın destekçileri arasında.

Ülkemizin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı olma özelliğini taşıyan ISIF’16 ya; Almanya, Bahreyn, Bosna Hersek, Brezilya, Çin Halk Cumhuriyeti, Danimarka, Endonezya, Filistin, Güney Kore, Hırvatistan, Hindistan, Irak, İran, İzlanda, Malezya, Mısır, Nijerya, Polonya, Portekiz, Romanya ve Slovenya’nın katılımları kesinleşmiş. İkili görüşmelerin sürdüğü ülkeler ile beraber toplam katılımcı ülke sayısının 25–30 arası, sergilenecek buluş/inovasyon sayısının ise toplam 650-700 aralığında olması bekleniyor.

ISIF’16’nın hedef kitlesini; Üretici ve ticari firmalar, girişimciler, bireysel buluşçular, özel araştırmacılar, danışmanlar, patent ofisleri, özel veya devlet destekli araştırma enstitüleri, bilim parkları, teknoparklar, teknoloji transfer ofisleri, melek yatırımcılar, üniversiteler, laboratuvarlar, IP ile ilgili kurum ve kuruluşlar, patent tacirleri, inovasyon teşvikçileri, buluş dernekleri, sanayi odaları, organize sanayi bölgeleri, ar-ge merkezleri ve KOBİ’ler oluşturuyor.

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'na katılmak isteyen okurlarımız başvuru işlemlerini buradan gerçekleştirebilir, Tanıtım videosunu izlemek için ise verilen linkten yararlanabilirler.

www.istanbul-inventions.org web adresini ziyaret ederek Girişim Haber olarak Medya Sponsoru olduğumuz İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı hakkında daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor