Girişim Projelerinizi Anlatırken Yatırımcıları Nasıl Etkilersiniz?

Kısa bir sürede Hollanda merkezli "Revo Capital" ve ABD merkezli girişim sermayesi fonu olan "Ribbit Capital"den aldığı yatırımlarla girişimini büyüten Paraşüt Kurucusu Sean X. Yu, girişimciler için yatırımcıları etkilemenin yolları hakkında önemli bilgiler veriyor. Detaylar Haberimizde..

Kısa bir sürede Hollanda merkezli "Revo Capital" ve ABD merkezli girişim sermayesi fonu olan "Ribbit Capital"den aldığı yatırımlarla girişimini büyüten Paraşüt kurucusu Sean X. Yu, girişimci adayları için yatırım konusundaki fikirlerini paylaştı.

Günümüzde iş sahibi olmanın en zorlayıcı tarafı fikrinizi hayata geçirirken ihtiyacınız olan finansmanı bulmanızdır. Pazarı doğru analiz ederek yarattığınız iyi bir iş fikrinden hemen sonra nasıl finansal kaynak bulabileceğinizi düşünmeniz gerekiyor. İşinizi kurmak ve büyütmek için melek yatırımcılar ya da girişim sermayesi yatırımcıları ile görüşerek ilk adımınızı atabilirsiniz.

Paraşüt Kurucu Ortağı Sean X. Yu, Girişimciler için Yatırımcıları etkilemenin yolları hakkında önemli bilgiler veriyor.

İşte Yatırımcıları Etkilemenin Yolları

1- İyi Bir Ekip Kurun

Bir yatırımcının ilk bakacağı iyi bir ekip kurup kurmadığınızdır. Önce ortaklarınızı iyi seçin. Sonra etrafınızda en iyi takımı kurmaya özen gösterin. Takım, sizi tamamlayacak nitelikte olmalı. Takımdaki herkes daha iyiye ulaşmak ve gelişim için birbirini rahatlıkla sorgulayabilir. Personel alımına, çevrenizi geliştirmeye, takım oluşturmaya çok zaman ayırın.

2- Açık Bir İş Planınız Olsun

Dili ve içeriği ile açık bir iş planınız olsun. Yatırımcı iş planınıza baktığında aklında hiçbir soru işareti kalmasın.

3- Çözdüğünüz Problemi Apaçık Ortaya Koyun

Sunduğunuz ürün ve hizmet apaçık bir problemi çözmeli. Önce bu problemi tanımlayın ve çözüm önerinizi listeleyin, bu eksenden uzaklaşmayın. Bu öneriniz ile yatırımcıları yakalayın.

4- Büyüme Potansiyelinizi ve Yakaladığınız Fırsatı Gösterin

Çözdüğünüz sorun ile beraber yakaladığınız fırsatı gösterin. Fakat bunu rakamlarla ve iyi bir araştırma ile gösterin. Rakiplerinizi, pazarınızı iyi tanıyın ve açıklayın. Bu pazarda bu rakiplerden farklı olarak ne yapabileceğinizi gösterin ve rakamlarla büyüme potansiyelinizi gösterin.

5- Kısıtlı Kaynakları En Doğru Şekilde Kullanın

Start up bir firma olarak kısıtlı insan gücüne ve paraya sahip olacaksınız. Bu koşullarda doğru ürünü, özelliği geliştirdiğinizden emin misiniz? Doğru pazarlama ve dağıtım kanallarını kullandığınızdan emin misiniz? Gücünüzü çok fazla farklı şeye odaklanmaya çalışarak dağıtmayın. Hayır demekten çekinmeyin ve en önemli şeylere odaklanmaya gayret edin.

6- Kararlı ve Sabırlı Olun

Start up kurmak bugüne kadar karşılaştığınız en büyük zorluk. Hiçbir start up bir gecede gerçekleşen bir mucize değildir. Çok çalışın ve zorlukları kararlılıkla aşın! Neyle karşılaştığınızın hiç önemi yok.

7- Ekibinize, Topluluğunuza ve Topluma Güveninizi Gösterin

Beraber yola çıktığınız ekibe, birlikte iş yaptığınız kişilere/firmalara ve değer kattığınız ürüne gösterdiğiniz değeri gösterin. Örneğin biz yalnızca bir ön muhasebe programı geliştirmiyoruz, büyüyen bir ekonominin ve KOBİ’lerin çözüm ortağı olarak bu büyümenin parçası olmaktan heyecan duyuyoruz.

Haberimizi yatırımcı arayan girişimci adayı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor