2023 Vizyonunda KOSGEB Destekleri ve Algısı Ankara'da Değerlendirildi!

KOBİ’lerin ihtiyaçlarının, KOSGEB desteklerinin ve KOSGEB algısının değerlendirildiği "2023 Vizyonunda KOBİ’ler ve KOSGEB Çalıştayı" Ankara'da düzenlendi. Detaylar haberimizde..

KOBİ’lerin ihtiyaçlarının, KOSGEB desteklerinin ve KOSGEB algısının değerlendirildiği "2023 Vizyonunda KOBİ’ler ve KOSGEB Çalıştayı" Ankara'da düzenlendi.

Çalıştayda, KOBİ’lerin KOSGEB Destekleri'ne ulaşırken yaşadıkları sıkıntıların azaltılması, KOBİ'lerin beklentilerinin net olarak tanımlanıp buna uygun desteklerin sunulması ve 2023 sürecinde KOBİ’lerin ve Paydaşların KOSGEB’den beklentilerine ilişkin tespitlerin yapılabilmesi konularında görüş alışverişi yapılarak, öneriler alındı.

“2023 Vizyonunda KOBİ’ler ve KOSGEB Çalıştayı” KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Başkan Yardımcıları Ahmet Karakoç ve Yusuf Keskin, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, OSTİM OSB Yönetim kurulu Başkanı Orhan Aydın, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri, İşletme temsilcileri ve KOSGEB Uzmanlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, 2015 yılının iknci yarısında KOSGEB destek programlarında kapsamlı bir şekilde yenilikler yaptıklarını belirterek, KOBİ'lerin ihtiyaçlarına göre yeni destek programları kurguladıklarını söyledi.

Recep Biçer, görevde bulunduğu 1 yıllık zaman diliminde  20 den fazla ilde iş gezileri yaptığını ve o illerde faaliyet gösteren küçük - orta, bir çok işletmeyi ziyaret ettiğini belirterek; "Ziyaret ettiğim işletmelerin ihtiyaçlarını ve gündemlerini, tezgâhlarından görmeye çalıştım, her gittiğim bölgede mutlaka, paydaşlarımız ve iş temsilcilerimizle, Oda, Meslek Kuruluşları  ve organize sanayi bölge yönetimleri ile bir araya gelerek destekler hakkında geri dönüşler aldım ve almaya devam ediyorum." dedi.

Çalıştay'da ilk önce İşetme temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri ile diğer davetlilerin KOSGEB Destek Programlarına yönelik görüş, öneri ve eleştirileri dinlendi. Öğlen yemeğinin ardından ise çalıştay davetlileri gruplara bölünerek, dile getirilen öneri, görüş ve eleştirilere yönelik KOSGEB uygulamalarını görüştüler. KOBİ ve Girişimcilerin KOSGEB desteklerine daha kolay nasıl ulaşabilecekleri konusunda  çözüm önerilerini KOSGEB yetkilileri ile paylaştılar.

Yayın Yönetmenimiz İdris Cin ve Paydaşımız Girişimci İşadamları Vakfı da Çalıştaya Katıldı

Türkiye'nin dört bir yanından 100'e yakın konuğun davet edildiği çalıştaya Kurucumuz ve Yayın Yönetmenimiz İdris Cin aktif olarak görev aldığı ve paydaşlarımızdan olan Girişimci İşadamları Vakfı'nı (GİV) temsilen katıldı. İdris Cin ve GİV Bilişim Konseyi ve İcra Kurulu Üyesi Maruf Üdürgücü katıldıkları çalıştayda GİV'i temsilen KOSGEB hizmetlerine önerilerini ve 2023 KOSGEB'inden beklentilerini aktardılar.

2023 Vizyonunda KOBİ’ler ve KOSGEB Çalıştayı" ve KOSGEB Destekleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kosgeb.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi KOBİ ve girişimci adaylarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor